Start partnership Thomas Cook België en Brussels Airlines krijgt groen licht van Belgische mededingingsautoriteit

Start partnership Thomas Cook België en Brussels Airlines krijgt groen licht van Belgische mededingingsautoriteit

De Belgische mededingingsautoriteit (BMA) heeft vandaag beslist dat de overdracht van bepaalde activa van Thomas Cook Airlines Belgium naar Brussels Airlines toelaatbaar is. De beslissing van het Mededingingscollege maakt het mogelijk  dat Brussels Airlines nu de slots op luchthavens zal aanvragen zodat de samenwerking eind oktober echt van start kan gaan.

Op 30 maart maakten Brussels Airlines en Thomas Cook België (Neckermann, Thomas Cook en Pegase)  de intentie bekend om hun bestaande partnership gevoelig te  versterken. Brussels Airlines zou daarbij vanaf eind oktober dit jaar de belangrijkste vliegpartner van de Thomas Cook reisorganisatie in België worden. De overeenkomst hield ook in dat bepaalde activa, waaronder 160 personeelsleden, de slots op de luchthavens en 2 vliegtuigen van Thomas Cook Airlines Belgium naar Brussels Airlines zouden transfereren.

Het samenwerkingsproject moest nog de goedkeuring krijgen van de mededingingsautoriteiten en dat gebeurde vandaag. Het College van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) besliste dat de overdracht van activa toelaatbaar is binnen de concentratieregelgeving.

Nu deze belangrijke beslissing werd genomen zal  Brussels Airlines de transfers van de slots op de luchthavens aanvragen.  Eenmaal Brussels Airlines deze slotportfolio bezit kan de nauwere samenwerking tussen Brussels Airlines en Thomas Cook België effectief van start gaan. Het is de bedoeling dat  Brussels Airlines eind oktober,  bij de start van de herfstvakantie, de voornaamste vliegpartner van de touroperators Neckermann, Thomas Cook en Pegase wordt.  Het partnership leidt voor de klanten van beide ondernemingen tot een ruimere keuze aan bestemmingen, vluchtfrequenties en afreisdagen.

Info voor de redacties: op 20 september zullen Managing Director Thomas Cook Belgium Jan Dekeyser en Brussels Airlines CEO Bernard Gustin  de plannen verder verduidelijken tijdens een persconferentie in Brussels Airlines b.house om 10u30.

Corporate
Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem