Start partnership Thomas Cook België en Brussels Airlines krijgt groen licht van Belgische mededingingsautoriteit

De Belgische mededingingsautoriteit (BMA) heeft vandaag beslist dat de overdracht van bepaalde activa van Thomas Cook Airlines Belgium naar Brussels Airlines toelaatbaar is. De beslissing van het Mededingingscollege maakt het mogelijk  dat Brussels Airlines nu de slots op luchthavens zal aanvragen zodat de samenwerking eind oktober echt van start kan gaan.

Op 30 maart maakten Brussels Airlines en Thomas Cook België (Neckermann, Thomas Cook en Pegase)  de intentie bekend om hun bestaande partnership gevoelig te  versterken. Brussels Airlines zou daarbij vanaf eind oktober dit jaar de belangrijkste vliegpartner van de Thomas Cook reisorganisatie in België worden. De overeenkomst hield ook in dat bepaalde activa, waaronder 160 personeelsleden, de slots op de luchthavens en 2 vliegtuigen van Thomas Cook Airlines Belgium naar Brussels Airlines zouden transfereren.

Het samenwerkingsproject moest nog de goedkeuring krijgen van de mededingingsautoriteiten en dat gebeurde vandaag. Het College van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) besliste dat de overdracht van activa toelaatbaar is binnen de concentratieregelgeving.

Nu deze belangrijke beslissing werd genomen zal  Brussels Airlines de transfers van de slots op de luchthavens aanvragen.  Eenmaal Brussels Airlines deze slotportfolio bezit kan de nauwere samenwerking tussen Brussels Airlines en Thomas Cook België effectief van start gaan. Het is de bedoeling dat  Brussels Airlines eind oktober,  bij de start van de herfstvakantie, de voornaamste vliegpartner van de touroperators Neckermann, Thomas Cook en Pegase wordt.  Het partnership leidt voor de klanten van beide ondernemingen tot een ruimere keuze aan bestemmingen, vluchtfrequenties en afreisdagen.

Info voor de redacties: op 20 september zullen Managing Director Thomas Cook Belgium Jan Dekeyser en Brussels Airlines CEO Bernard Gustin  de plannen verder verduidelijken tijdens een persconferentie in Brussels Airlines b.house om 10u30.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com