Sterke groeitrend passagiers houdt aan in november

Tijdens de maand november, de eerste maand van het winterseizoen in de luchtvaartsector, kozen er 494.405 passagiers voor Brussels Airlines. Dat is een toename met 17.4 procent in vergelijking met vorig jaar. De groeitrend van de zomer, die ook resulteert in een hogere bezettingsgraad, houdt dus ook in de winter aan.

Brussels Airlines blijft sterke passagiersresultaten realiseren die illustreren dat de nieuwe reisformules en de concurrentiele prijzen positief onthaald worden door de markt.

Zo kozen er de voorbije maand 73.413 méér passagiers voor een intra-Europese of intercontinentale vlucht van Brussels Airlines. Met een passagiersgroei van 17,4 procent doet Brussels Airlines het beter dan de markt. Het aantal passagiers dat naar een Europese bestemming vloog steeg zelfs met 21 procent.

De bezettingsgraad verbeterde ook in de maand november en bedroeg 64,7 procent (plus 2,4 procent punten).

Dankzij de aanhoudende passagiersgroei overschreed Brussels Airlines op 12 november al het totaal aantal passagiers van 2013 (5.9 miljoen).

November was de eerste maand van het IATA winterseizoen van Brussels Airlines. De nieuwste Europese bestemming, Riga, dook voor het eerst in het vluchtschema op. Naar enkele Afrikaanse bestemmingen werden de vluchtfrequenties verhoogd terwijl de lijnvluchten naar Washington, die opnieuw van start gaan volgende lente, in november onderbroken werden.

Naast deze lijnvluchtactiviteit verzorgde Brussels Airlines in november ook vakantievluchten en groepsreizen voor reisorganisatoren, meeting- en incentivebureaus en sportclubs. De passagierscijfers van deze activiteit zijn niet inbegrepen in de maandcijfers van dit persbericht.

 

 

 

November

 2014

November

 2013

Maand/maand verschil in %

Passagiers

494.405

420.992

+ 17,4

Available seat-kilometres (in millions)

1.145,69

1.079,65

+ 6,1 

Revenue Passenger-kilometres (in millions

741.67

672.95

+  10,2

Freight ton-kilometres (in millions)

15.126

14.953

+ 1,2

Overall Loadfactor (Passagiers & Vracht)

57,4%

55,9%

+ 1,5 pct punt

Bezettingsgraad Passagiers (Passenger Load Factor PLF)

64,7%

62,3%

+ 2,4 pct punt

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com