Sterke meimaand voor Brussels Airlines

Brussels Airlines heeft een sterke meimaand achter de rug. Het aantal passagiers steeg met 15 %, de bezettingsgraad nam toe en ook de getransporteerde cargovolumes groeiden gevoelig. 

De passagiersgroei werd op alle markten geregistreerd. Zo steeg het aantal passagiers dat voor een intra-Europese vlucht koos met 15.1 %, de Brussels Airlines vluchten tussen Afrika en Brussels Airport verwelkomden in vergelijking met vorig jaar 18.3 % méér passagiers en de lijnvluchten naar New York en Washington noteerden een passagiersgroei van 4.8 %. In totaal kozen er 87.379 méér passagiers voor Brussels Airlines. De groei zou nog groter geweest zijn zonder de sluiting van het luchtruim op 27 mei.

De passagierstoename is te danken aan de nieuwe commerciële politiek van Brussels Airlines, de lancering van nieuwe bestemmingen, het succes van de vluchten naar toeristische bestemmingen en een gevoelige verbetering van de Afrikaanse markt.

De bezettingsgraad steeg met 1,1 pct. punt tot 72.5%.

Naast deze lijnvluchtactiviteit verzorgde Brussels Airlines in mei ook vakantievluchten en groepsreizen voor reisorganisatoren, meeting- en incentivebureaus en sportclubs. De passagierscijfers van deze activiteit zijn niet inbegrepen in de maandcijfers van dit persbericht.

 

 

 

Mei

 2015

Mei

 2014

Maand/maand verschil in %

Passagiers

669,850

582,471

+ 15.0

Available seat-kilometres (in miljoenen)

1470.70

1295.52

+ 13.5 

Revenue Passenger-kilometres (in miljoenen)

1066.93

925.70

+  15.3

Freight ton-kilometres (in miljoenen)

17892

16562

+ 8.0

Overall Loadfactor (Passagiers & Vracht)

63.1 %

62.6%

+ 0.5 pct punt

Bezettingsgraad Passagiers (Passenger Load Factor PLF)

72.5%

71.4%

+1.1 pct punt

 

Voorlopige cijfers gebaseerd op momenteel beschikbare data.

Kim Daenen

Media Relations Manager

Wencke Lemmes

VP Corporate Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com