Sterke meimaand voor Brussels Airlines

Brussels Airlines heeft een sterke meimaand achter de rug. Het aantal passagiers steeg met 15 %, de bezettingsgraad nam toe en ook de getransporteerde cargovolumes groeiden gevoelig. 

De passagiersgroei werd op alle markten geregistreerd. Zo steeg het aantal passagiers dat voor een intra-Europese vlucht koos met 15.1 %, de Brussels Airlines vluchten tussen Afrika en Brussels Airport verwelkomden in vergelijking met vorig jaar 18.3 % méér passagiers en de lijnvluchten naar New York en Washington noteerden een passagiersgroei van 4.8 %. In totaal kozen er 87.379 méér passagiers voor Brussels Airlines. De groei zou nog groter geweest zijn zonder de sluiting van het luchtruim op 27 mei.

De passagierstoename is te danken aan de nieuwe commerciële politiek van Brussels Airlines, de lancering van nieuwe bestemmingen, het succes van de vluchten naar toeristische bestemmingen en een gevoelige verbetering van de Afrikaanse markt.

De bezettingsgraad steeg met 1,1 pct. punt tot 72.5%.

Naast deze lijnvluchtactiviteit verzorgde Brussels Airlines in mei ook vakantievluchten en groepsreizen voor reisorganisatoren, meeting- en incentivebureaus en sportclubs. De passagierscijfers van deze activiteit zijn niet inbegrepen in de maandcijfers van dit persbericht.

 

 

 

Mei

 2015

Mei

 2014

Maand/maand verschil in %

Passagiers

669,850

582,471

+ 15.0

Available seat-kilometres (in miljoenen)

1470.70

1295.52

+ 13.5 

Revenue Passenger-kilometres (in miljoenen)

1066.93

925.70

+  15.3

Freight ton-kilometres (in miljoenen)

17892

16562

+ 8.0

Overall Loadfactor (Passagiers & Vracht)

63.1 %

62.6%

+ 0.5 pct punt

Bezettingsgraad Passagiers (Passenger Load Factor PLF)

72.5%

71.4%

+1.1 pct punt

 

Voorlopige cijfers gebaseerd op momenteel beschikbare data.

Corporate Resultaten
Contacteer ons
Kim Daenen Media Relations Manager
Wencke Lemmes VP Corporate Communication
Over Brussels Airlines

***MEDIA GALLERY***

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 100 bestemmingen, waarvan 23 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 90 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 9 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is deel van Eurowings en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem