Sterrenchef Dimitri Marit stijgt op met Brussels Airlines

Elke zes maanden werkt Brussels Airlines samen met een nieuwe getalenteerde sterrenchef uit een andere Belgische provincie om haar Business Class menu’s op langeaftsandsvluchten te bereiden. Vanaf juni gaat deze culinaire reis verder in de provincie Waals-Brabant, waar twee generaties van de Marit familie een hoge standaard van fine dining aanhouden in La Maison Marit in Eigenbrakel.

Twee keer per jaar werkt Brussels Airlines met een nieuwe Belgische topchef uit een andere Belgische provincie om een premium dining ervaring aan te bieden aan boord van hun vluchen naar de US, Canada en Afrika. Gedurende de volgende zes maanden, is Dimitri Marit van La Maison Marit de getalenteerde chef die de uitdaging aangaat om zijn ulinaire menu’s aan te passen voor een gastronomische ervaring op 10km hoogte. Met deze samenwerking willen chef Dimitri en Brussels Airlines het beste van België uitdragen aan een internationaal cliënteel en de culinaire savoir-faire van ons land promoten.

La Maison Marit, dat in 1991 opende, is een familiezaak (Chef Marit runt het restaurant samen met zijn vader Jacques en zijn vrouw Emanuelle) die al 15 jaar lang mag pronken met een Michelinster. Door zijn

passie voor lokale seizoensproducten te verenigen met een vleugje van internaionale keukens, balanceert Dimitri Marit als een volleerd kunstenaar tussen klassiek en hedendaags en tussen creativiteit en technische hoogstandjes.

Chef Marit creëerde 6 menu’s voor de Business Class klanten van Brussels Airlines’ intercontinentale vluchten naar Afrika en Noord-Amerika. Aan de hand van regionale producten uit Waals-Brabant

geeft hij een vernieuwende toets aan Belgische klassiekers. In juni zal het eerste menu bestaan uit onder andere Bavarois van gerookte zalm met komkommer en haringkaviaar, lamsravioli met parmesaansaus, peultjes en tuinbonen en een tongsoufflé met doperwtjes, bloemkool en risotto.

De chef selecteerde ook biertjes van de brouwerij Belgo Sapiens uit zijn regio om bij zijn menu te serveren. Een selectie kazen is ook steevast aanwezig aan boord van de vluchten. Deze komen van de bekende kaasaffineurs Van Tricht in Antwerpen. Sinds jaren doet Brussels Airlines er alles aan om een vliegende ambassadeur te zijn voor België. Aan boord van haar vluchten wordt een ruime selectie van Belgische bieren & wijnen aangeboden. Passagiers worden ook verwend met Belgische pralines van Neuhaus.

Andere chefs waarmee Brussels Airlines in het verleden al mee samenwerkte zijn onder andere Pierre Résimont (L’Eau Vive), Geert van Hecke (De Karmeliet) en Peter Goossens (Hof van Cleve).

 

“We blijven voortdurend investeren in de reiservaring van onze klanten, zowel op de grond als in de lucht. Onze passagiers appreciëren de exclusieve dineerervaring van onze Belgische chefs enorm. Het is een hele uitdaging voor een chef om gastronomische maaltijden te maken voor aan boord van een vliegtuig, en Dimitri heeft dat met veel passie tot een fantastisch resultaat gebracht. Over de voorbereiding van 6 menu’s zoals deze gaat ongeveer 5 maanden om het helemaal op punt te krijgen. Het was een heel intensieve samenwerking en we kunnen trots zijn op het resultaat.”

-- Grégory Baillet, Head of Inflight Product Brussels Airlines

 

“Het is voor mij de eerste keer dat ik de kans had om m teen luchtvaartmaatschappij samen te werken. Ik was verrast door alle restricties die daarbij komen kijken, maar ik ben zeer tevreden over wat we hebben bereikt en hoe hoog de kwaliteit ligt. Ik kijk rnaar uit om onze Belgische keuken te promoten aan boord van Brussels Airlines’ vluchten en ben benieuwd naar de reacties van hun klanten”.

-- Dimitri Marit, Chef La Maison Marit

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com