Sterrenchef Thierry Theys en Brussels Airlines serveren Belgische culinaire topervaring op 10km hoogte

Sterrenchef Thierry Theys en Brussels Airlines serveren Belgische culinaire topervaring op 10km hoogte

Sinds 18 januari presenteert Belgian Star Chef Thierry Theys van het twee sterrenrestaurant Nuance zijn menu aan Business Class passagiers aan boord van de intercontinentale vluchten van Brussels Airlines. Met de 10de Belgische Sterrenchef blijft Brussels Airlines de Belgische gastronomie promoten aan boord van haar vluchten naar de VS, Canada en Afrika.

Elk jaar werkt Brussels Airlines samen met een getalenteerde Michelin sterrenchef die zijn eigen regio in België promoot. Met lokale ingrediënten nemen de Belgische sterrenkoks het beste van culinair België mee aan boord. In 2019 verwent Brussels Airlines haar Business Class gasten op weg naar de VS, Canada of Afrika met een eersteklas culinaire ervaring gecreëerd door Thierry Theys van Michelin-ster-restaurant Nuance.

Samen met zijn vrouw Sofie Willemarck opende Chef Theys in 2008 het restaurant Nuance, gevestigd in Duffel (Antwerpen). Hij serveert een menu gebaseerd op de Franse haute cuisine met een fijne, lichte en elegante toets. Zo rees Nuance regelrecht naar de culinaire sterrenhemel. Thierry Theys werd eerder verkozen tot 'Meest inventieve Chef van het Jaar' en 'Jonge topchef Vlaanderen'. Nuance is bekroond met twee Michelin-sterren en het restaurant behaalt steevast scores van 16/20 en 17/20 van Gault&Millau.

Chef Theys ontwierp voor elk trimester in 2019 een exclusief menu met Belgische seizoensproducten aangevuld met een vleugje internationale ingrediënten, die intrigerende en complexe smaken perfect combineren tot een heerlijke culinaire ervaring op 10km hoogte. Het eerste menu bevat een truffel- en pecorinokoekje, een voorgerecht van crispy duck salad, pompelmoes en krokante rijst of koningskrab, aardappel, citrus en Japanse curry. Voor het hoofdgerecht kunnen gasten kiezen uit rundswang "à l'orange", wortel, spinazie en knoflook, gezouten kabeljauw, knolselder, miso en yuzu of feuilleté, aardpeer, zilverui en pruim met cabernetazijn. Als kers op de taart wordt een fijne selectie van kaas van Van Tricht gevolgd door een dessert van zandkoekjes, citroencrème en cumbava.

Als ambassadeur van ons land brengt Brussels Airlines het beste van België naar de wereld. Daarom biedt Brussels Airlines haar gasten de keuze uit acht Belgische bieren aan boord, waarvan één 'bier van de maand' steeds door de Belgische Sterrenchef gekozen wordt en afkomstig is uit zijn/haar regio. Voor de eerste twee maanden koos Thierry Theys François Grand Cru Beer en 888 Tripel Eight.

 

"We blijven investeren in de reiservaring aan boord en aan de grond. Samen met Thierry Theys zijn we erin geslaagd om onze Business Class gasten op lange afstand een culinaire ervaring van topklasse te serveren. Het is een grote uitdaging voor een chef om zijn maaltijden in de lucht te brengen, omdat er veel beperkingen gelden en smaken veranderen op grote hoogte. Het vergt maanden voorbereiding en een intense samenwerking om dit te realiseren, maar we zijn trots op het resultaat.”

- Gregory Baillet, Head of Product bij Brussels Airlines

Thierry Theys' menu's worden aan boord geserveerd van januari tot december 2019.

 

Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem