Steve Tarbuck nieuwe Vice President Ground Operations & Airport Services bij Brussels Airlines

Sinds deze maand is Steve Tarbuck de nieuwe Vice President Ground Operations & Airport Services bij Brussels Airlines. Samen met zijn team zal hij de grondoperaties en luchthavendiensten van de maatschappij overzien en verder ontwikkelen, in lijn met Brussels Airlines’ strategie om meer dan ooit te focussen op klantenervaring en klantenservice.

Met meer dan 30 jaar ervaring in zowel burger- als militaire luchtvaart, startte Steve Tarbuck zijn carrière als luchtverkeersleider bij de Royal Air Force, waarna hij werkte in Ramp Supervision voor Servicaur en Security bij Go Fly.

Daarna verhuisde hij naar Denemarken, waar hij verantwoordelijk was voor de grondoperaties van Sterling Airlines in Kopenhagen. Na het faillissement werkte hij voor de luchthaven van Kopenhagen, waar hij betrokken was in de ontwikkeling van een low cost terminal in een business development rol. Voordat hij bij Brussels Airlines werkte, was Steve verantwoordelijk voor commerciële innovatie bij Qatar Airways.

Brussels Airlines heeft een sterke focus op klantenervaring en innovatie. In zijn nieuwe rol zal Tarbuck verantwoordelijk zijn voor de verdere ontwikkeling en implementatie van nieuwe innovaties voor de luchthavendiensten.

“We zijn heel blij om Steve bij Brussels Airlines te verwelkomen. We zijn ervan overtuigd dat zijn ruime luchtvaartervaring een grote meerwaarde zal zijn voor onze operaties en voor de services die we onze gasten aanbieden op de grond.” 

-- Dirk Vrebos, Vice President Operations, responsible for Ground Operations, Security and Maintenance

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com