Succesvolle lancering Green Fares van Lufthansa Group

200.000 gasten in 100 dagen en meeste Green Fare-boekingen op Zürich-Londen route

Brussel, 1 juni 2023 - Lufthansa Group is de eerste luchtvaartgroep ter wereld die een vliegtarief aanbiedt waarbij de individuele, vluchtgerelateerde CO₂-uitstoot wordt gecompenseerd. Het nieuwe ‘Green Fares’-aanbod voor duurzamere reizen kan sinds half februari worden geboekt. In de eerste 100 dagen sinds de introductie hebben al zo'n 200.000 gasten gekozen voor een ‘Green Fares’-vlucht binnen Europa of naar Noord-Afrika en zo bijgedragen aan duurzamer vliegen. De route met het hoogste aantal Green Fares-boekingen is Zürich-Londen met SWISS, gevolgd door Hamburg-München met Lufthansa.

De ‘Green Fares’ maken het mogelijk om met één klik duurzamer te vliegen, want de nieuwe tarieven omvatten compensatie van de vluchtgerelateerde CO₂-uitstoot. Dit wordt bereikt door 20 procent Sustainable Aviation Fuel (SAF) te gebruiken en 80 procent door bij te dragen aan hoogwaardige klimaatbeschermingsprojecten. De ‘Green Fares’ bieden ook extra status miles en een gratis omboekmogelijkheid. Deze specifieke tarieven worden aangeboden door Lufthansa, Austrian Airlines, Brussels Airlines, SWISS, Edelweiss, Eurowings Discover en Air Dolomiti op meer dan 730.000 vluchten per jaar binnen Europa en naar Marokko, Algerije en Tunesië. De ‘Green Fares’ kunnen worden geboekt via de boekingsportalen van de luchtvaartmaatschappijen.

Lufthansa Group biedt breed portfolio aan compensatiemogelijkheden
De luchtvaartmaatschappijen van Lufthansa Group bieden hun gasten verschillende mogelijkheden om de CO₂-uitstoot van een individuele vlucht te compenseren - van een "groen tarief" en aanvullende compensatieaanbiedingen tijdens het boekingsproces tot de mogelijkheid om tijdens de vlucht of daarna een individuele bijdrage te leveren. Momenteel compenseert drie procent van de passagiers de CO₂-uitstoot via een van de aanbiedingen in de reisketen. Het doel van de Lufthansa Group is om tegen het einde van het jaar vijf procent van haar passagiers te inspireren om duurzamer te reizen. Vorig jaar hebben passagiers van Lufthansa Group ongeveer 43.900 ton CO₂ gecompenseerd door de aankoop van duurzame vliegtuigbrandstof en ongeveer 380.000 ton CO₂ door hoogwaardige langetermijnprojecten voor klimaatbescherming.

Lufthansa Group streeft ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen na
Lufthansa Group heeft zichzelf ambitieuze klimaatbeschermingsdoelen gesteld en streeft naar een neutrale CO₂-balans in 2050. Al tegen 2030 wil de Groep haar netto CO₂-emissies halveren ten opzichte van 2019 door middel van onder meer reductie- en compensatiemaatregelen. Deze objectieven voor 2030 werden in augustus 2022 gevalideerd door het onafhankelijke Science Based Targets initiative (SBTi).

Lufthansa Group was de eerste luchtvaartgroep in Europa met een wetenschappelijk onderbouwde CO₂-reductiedoelstelling in lijn met de doelstellingen van de klimaatovereenkomst van Parijs van 2015. Voor een effectieve klimaatbescherming richt de Groep zich met name op een versnelde modernisering van de vloot, het gebruik van SAF, de voortdurende optimalisering van de vluchtoperaties en aanbiedingen voor haar particuliere reizigers en zakelijke klanten om een vlucht of het vervoer van vracht duurzamer te maken. Bovendien steunt de Lufthansa Group al vele jaren actief het wereldwijde klimaat- en weeronderzoek.

 

 

Joëlle Neeb

For media requests only

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com