Sweet Coffee zingt voor 5 miljoen passagiers van Brussels Airlines

Alweer een primeur voor Brussels Airlines! De luchtvaartmaatschappij die innovatie hoog in haar vaandel schrijft heeft nu ook een hoogsteigen muziekalbum met exclusieve songs. De Bekende Belgische groep Sweet Coffee, waarvan de leadzangeres al jaren stewardess is bij Brussels Airlines, componeerde de muziek die voortaan aan boord van de vluchten weerklinkt.

Brussels Airlines, al meermaals in de prijzen gevallen voor de vriendelijke service, heeft zijn personeel altijd al nauw betrokken bij reclamecampagnes en promotie-evenementen. Het mag dan ook niet verbazen dat de luchtvaartmaatschappij  de groep Sweet Coffee vroeg om voor zijn passagiers een album op te nemen. Zangeres Bérangère Diabokua is immers purser bij Brussels Airlines.

Bérangère – Bibi voor de vrienden – vormt samen met Patrick Bruyndonx et Raffaele Brescia Sweet Coffee. Het profiel en de sound van de band – een Belgische/Europese/Afrikaanse mix – sluit perfect aan op de transculturele identiteit van Brussels Airlines. Bibi zelf zingt met een warme overtuigingskracht die haar Belgisch-Kongolese afkomst perfect illustreert.

Het nieuwe album heet 'Flying your way' en telt 12 pas opgenomen nummers. De algemene loungestemming van de muziek – beklemtoond met zwemen pop, soul en jazz – is een echte droommaker, die zinspeelt op vrijheid, vertrek en gewoon een goed gevoel. Verschillende nummers op het album zijn specifiek gewijd aan Brussels Airlines, de passagiers en de bestemmingen, met titels zoals 'Around the world' en 'Flying your way'. Andere, zoals 'Leave a key' en 'Born to fly' zijn dan weer duidelijk bezield door Bibi's beroep.

Omdat het speciaal voor de passagiers van Brussels Airlines werd geschreven, zal het album niet in de winkelrekken komen te liggen. Passagiers kunnen evenwel tijdens het inschepen, voor het opstijgen en na het landen met Brussels Airlines genieten van 'Flying your way'. En zoals het een album van dit kaliber betaamt, werd een beperkte oplage geperst. Die zal worden aangeboden aan belangrijke klanten en partners van de luchtvaartmaatschappij, als souvenier. 

De nummer 12 "Flying your way"  is nu downloadable op de website: 
http://company.brusselsairlines.com/nl/downloads/logos.aspx 

De biografie, discografie en foto's van Sweet Coffee vindt U op www.sweetcoffee.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com