Tanguy Cartuyvels wordt nieuwe VP Marketing van Brussels Airlines

Sinds deze maand staat Tanguy Cartuyvels aan het hoofd van het marketing team van Brussels Airlines als nieuwe Vice President Marketing. Danzij zijn sterke ervaring in marketing bij FMCG-merken, zal Tanguy samen met zijn team de positionering van Brussels Airlines verder versterken. 

Tanguy Cartuyvels is benoemd als nieuwe VP Marketing van Brussels Airlines. Hierbij rapporteert hij rechtstreeks aan Christina Foertser, Chief Commercial Officer bij de luchtvaartmaatschappij. Tanguy behaalde een Master in Business Administration With Honours aan de universiteit van Louvin-La-Neuve. Een deel van zijn schoolcarrière spendeerde hij aan de ‘Norges Handelshoyskole’ in Noorwegen. Zijn eerste marketing ervaring liep hij op bij Beiersdorf en Campbell Foods. In 2010 ging hij aan de slag bij Unilever waar hij verschillende posities bekleedde. Net voor hij naar Brussels Airlines kwam, was hij er Marketing Director Belux.

Onder het motto “We go the extra smile” zetten de 3.500 werknemers van Brussels Airlines de klant centraal in alles wat ze doen. De taak van Tanguy bestaat erin om de missie van Brussels Airlines, ‘Wij willen de meest persoonlijke luchtvaartmaatschappij zijn, mensen samenbrengen en van reizen een plezier maken’, kracht bij te zetten.  De nieuwe VP Marketing zal ook verantwoordelijk zijn voor het product team, dat eerder nog deel uitmaakte van het Customer Experience departement. Een van zijn eerste projecten zal het ontwerp en de implementatie van de nieuwe in-flight experience op de langeafstandsvloot zijn.

Tanguy’s passie voor marketing en uitgebreide ervaring is een grote aanwinst voor Brussels Airlines om het merk verder te versterken voor toekomstige uitdagingen, niet alleen in België maar ook in het buitenland.

 

“In 2014 hebben we onze commerciële strategie veranderd om de concurrentie een stap voor te blijven en om ons aan te passen aan de veranderende marktsituatie. Daarbij hebben we het Brussels Airlines merk geherpositioneerd om het klaar te maken voor de toekomst. Deze strategie, met onze no-compromise positionering, werpt zijn vruchten af en heeft de marktpositie van Brussels Airlines versterkt. In een snelveranderende sector met heel wat concurrentie is reizen een fast moving consumer good geworden. Met Tanguy verwelkomen we een erg ervaren marketeer in ons bedrijf die een duurzame marketingstrategie kan implementeren om het Brussels Airlines merk een stap voor te laten zijn op de rest.”

-- Christina Foerster, Chief Commercial Officer Brussels Airlines

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com