Tanguy Cartuyvels wordt nieuwe VP Marketing van Brussels Airlines

Tanguy Cartuyvels wordt nieuwe VP Marketing van Brussels Airlines

Sinds deze maand staat Tanguy Cartuyvels aan het hoofd van het marketing team van Brussels Airlines als nieuwe Vice President Marketing. Danzij zijn sterke ervaring in marketing bij FMCG-merken, zal Tanguy samen met zijn team de positionering van Brussels Airlines verder versterken. 

Tanguy Cartuyvels is benoemd als nieuwe VP Marketing van Brussels Airlines. Hierbij rapporteert hij rechtstreeks aan Christina Foertser, Chief Commercial Officer bij de luchtvaartmaatschappij. Tanguy behaalde een Master in Business Administration With Honours aan de universiteit van Louvin-La-Neuve. Een deel van zijn schoolcarrière spendeerde hij aan de ‘Norges Handelshoyskole’ in Noorwegen. Zijn eerste marketing ervaring liep hij op bij Beiersdorf en Campbell Foods. In 2010 ging hij aan de slag bij Unilever waar hij verschillende posities bekleedde. Net voor hij naar Brussels Airlines kwam, was hij er Marketing Director Belux.

Onder het motto “We go the extra smile” zetten de 3.500 werknemers van Brussels Airlines de klant centraal in alles wat ze doen. De taak van Tanguy bestaat erin om de missie van Brussels Airlines, ‘Wij willen de meest persoonlijke luchtvaartmaatschappij zijn, mensen samenbrengen en van reizen een plezier maken’, kracht bij te zetten.  De nieuwe VP Marketing zal ook verantwoordelijk zijn voor het product team, dat eerder nog deel uitmaakte van het Customer Experience departement. Een van zijn eerste projecten zal het ontwerp en de implementatie van de nieuwe in-flight experience op de langeafstandsvloot zijn.

Tanguy’s passie voor marketing en uitgebreide ervaring is een grote aanwinst voor Brussels Airlines om het merk verder te versterken voor toekomstige uitdagingen, niet alleen in België maar ook in het buitenland.

 

“In 2014 hebben we onze commerciële strategie veranderd om de concurrentie een stap voor te blijven en om ons aan te passen aan de veranderende marktsituatie. Daarbij hebben we het Brussels Airlines merk geherpositioneerd om het klaar te maken voor de toekomst. Deze strategie, met onze no-compromise positionering, werpt zijn vruchten af en heeft de marktpositie van Brussels Airlines versterkt. In een snelveranderende sector met heel wat concurrentie is reizen een fast moving consumer good geworden. Met Tanguy verwelkomen we een erg ervaren marketeer in ons bedrijf die een duurzame marketingstrategie kan implementeren om het Brussels Airlines merk een stap voor te laten zijn op de rest.”

-- Christina Foerster, Chief Commercial Officer Brussels Airlines

 

Corporate
Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem