THE LOFT BY BRUSSELS AIRLINES AND LEXUS DERDE JAAR OP RIJ UITGEROEPEN TOT 'EUROPE'S LEADING AIRLINE LOUNGE 2021'

Voor het derde jaar op rij is THE LOFT op Brussels Airport - gecreëerd en gemanaged door Brussels Airlines en Lexus - uitgeroepen tot 'Europe's Leading Airline Lounge 2021' tijdens de uitreiking van de World Travel Awards. De prijs wordt uitgereikt door zowel loungegasten als professionals uit de reissector.

THE LOFT is een uniek loungeconcept waarbij comfort, technologie en design centraal staan, in combinatie met een mix van 'Belgitude' en Japanse gastvrijheid, en heeft deze gewaardeerde onderscheiding elk jaar gewonnen sinds de opening in 2018. Na de pandemie werd de lounge in juni van dit jaar heropend na een sluiting van acht maanden. Gasten worden verwelkomd met de hoogste veiligheidsvoorzorgen, waaronder onopvallende COVID-borden en persoonlijke touches zoals een persoonlijk welkomstproces, traditionele warme Japanse 'Oshibori'-handdoeken en digitale kranten. Het buffetconcept werd aangepast om besmettingsrisico's te beperken en in afwachting van de terugkeer van de gepassioneerde Neuhaus-maître-chocolatier, wordt Neuhaus-chocolade nog steeds aangeboden aan alle loungegasten.

 

Wencke Lemmes-Pireaux, Head of Customer Experience, Product & Marketing: "Ons personeel slaagt erin om onze gasten een ontspannende ervaring te bezorgen in de LOFT en dit onder uitdagende omstandigheden. Samen met onze partners die gedreven zijn door topkwaliteit, hebben we er onze missie van gemaakt om onze gasten elke dag opnieuw het gevoel te geven dat er goed voor hen gezorgd wordt. Het feit dat, naast reis- en toerisme professionals, deze zelfde klanten voor de derde opeenvolgende keer THE LOFT by Brussels Airlines and Lexus verkozen hebben tot "Europe's Leading Airport Lounge 2021" is de mooiste beloning die we konden krijgen. Ik wil het team en alle betrokken partners bedanken voor hun toewijding en voor het feit dat ze altijd voor gastvrijheid, en daarmee onze klanten, voorop zetten."

Pascal Ruch, Vice President Lexus Europe: "Lexus rondt een geweldig jaar af door de derde keer op rij deze award te winnen voor THE LOFT, met hoogtepunten als de gloednieuwe NX 450h Plug-in Hybride en NX 350h Self-Charging Hybride. Bovenal weerspiegelt het ons Japanse 'Omotenashi' service-ethos van wereldklasse, waarbij we anticiperen op de behoeften van de klant en hen veiligheid en gemoedsrust bieden tijdens de pandemie."

THE LOFT op Brussels Airport bouwt voort op de bekroonde INTERSECT BY LEXUS-ruimtes in Tokio, Dubai en in het trendy Meatpacking District in New York. Dit nieuwe loungeconcept voor internationale reizigers is geïnspireerd op de luxe, het design en de traditionele Japanse 'Omotenashi' gastvrijheid van Lexus. Het benadrukt een verdere uitbreiding van Lexus buiten de premium autowereld als een wereldwijd luxe lifestyle merk.

Op een oppervlakte van meer dan 2.000 m2 biedt THE LOFT plaats aan maximaal 500 gasten. Het is verdeeld in ruimtes met verschillende sferen en functies, waaronder een centrale bar, zitzones en een break-out ruimte die ideaal is voor mensen die onderweg moeten werken.

In lijn met de merkpropositie 'Feel More' van Lexus kunnen lounge gasten geniete van een overvloed aan faciliteiten voor een ontpsannen bezoek, met mogelijkheden om zich onder te dompelen in de wereld van Lexus. Ze worden uitgenodigd om voor een masterclass door een chocolademaker van Neuhaus; om zich meer ontspannen te voelen in de SPA Grohe douchesuites, slaapruimtes met sterrenhemel en LS Shiatsu-massagestoelen; om zich meer geïnspireerd te voelen door bekroonde kunst- en designelementen van Lexus, waaronder een Lexus Boardroom met een Mark Levison® audiosysteem; en om zich meer te vermaken tijdens evenementen, van wijnproeverijen tot muziekrecitals. 

THE LOFT is weer volledig operationeel, met Lexus Brand Ambassadors die de gasten elke dag van 05.00 tot 21.00 uur een aangenaam Omotenashi-welkom bieden.

 

OVER DE WORLD TRAVEL AWARDS

De World Travel Awards werden in 1993 in het leven geroepen om topprestaties in alle belangrijke sectoren van de reis-, toerisme- en gastvrijheidsindustrie te erkennen, te belonen en te vieren. De World Travel Awards bestaan in 2021 28 jaar en het programma is het meest prestigieuze en uitgebreide in de branche. Elk jaar reist de World Travel Award de wereld rond met zijn Grand Tour - een reeks regionale gala-uitreikingen, met als hoogtepunt een Grand Fina.

De gala-uitreikingen van de World Travel Awards worden beschouwd als mijlpaal-evenementen op de reiskalender, die worden bijgewoond door de belangrijkste beleidsmakers, markleiders en media van de sector. Ondanks de aanhoudende wereldwijde uitdagingen heeft de reislust een nieuw en ongekend niveau bereikt. Het bewijs hiervan wordt weerspiegeld in de jaarlijkse stemcijfers van de World Travel Awards. In 2019 meldden we een recordaantal van 1.945.965 uitgebrachte stemmen, een stijging van 17% ten opzichte van het vorige record. In 2020 werd een recordaantal van 2.033.494 stemmen uitgebracht.

 

OVER LEXUS

Lexus, dat in 1989 werd gelanceerd, is een wereldwijd luxueus lifestyle-merk dat een volledig gamma premium voertuigen aanbiedt, waaronder de LS en ES sedans, de LC en RC F coupés en de UX, NX, RX, GX en LX SUV's.

Lexus staat bekend om zijn gedurfde design, uitmuntende vakmanschap en geavanceerde technologie, en levert consequent een uniek niveau van gepersonaliseerde service, met als doel het creëren van verbazingwekkende ervaringen voor zijn klanten.

Na wereldwijd al meer dan 2 miljoen zelfopladende hybride voertuigen te hebben verkocht, loopt Lexus voorop in de elektrificatie-trend op de premiummarkt en lanceerde het in 2019 zijn eerste volledig elektrische voertuig, de UX 300e. Het gamma Lexus-elektrische modellen zal de komende jaren worden uitgebreid, met plug-in hybride technologie en een nieuw, specifiek modelplatform voor elektrische voertuigen. Dit is in lijn met de "Lexus Electrified" visie voor het benutten van het potentieel van geëlektrificeerde aandrijflijnen om het plezier van autorijden opnieuw uit te vinden.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com