THE LOFT by Brussels Airlines and Lexus op Brussels Airport tweede keer op rij verkozen tot "Europe's Leading Airline Lounge"

Voor het tweede jaar op rij is THE LOFT by Brussels Airlines and Lexus op Brussels Airport uitgeroepen tot "Europe's Leading Airline Lounge" tijdens de jaarlijkse World Travel Awards.

De World Travel Awards is een wereldwijd bekend ereprogramma dat organisaties uit de toeristische sector beloont voor hun uitmuntende service en kwaliteit. Zowel klanten als professionals uit de reis- en toerismesector hebben voor THE LOFT by Brussels Airlines and Lexus gestemd als winnaar in zijn categorie. Hoewel de award een erkenning is van het product dat THE LOFT sinds juni 2018 aanbiedt, vond de stemming voor de World Travel Awards plaats tijdens de coronaviruspandemie, toen Brussels Airlines en Lexus een aangepast product aanboden dat in lijn is met de huidige gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. Het feit dat klanten en professionals zelfs op dit moment voor THE LOFT hebben gestemd, maakt de erkenning des te mooier, aangezien beide merken hun uiterste best doen om de klant de best mogelijke service te bieden, ongeacht de omstandigheden.

THE LOFT by Brussels Airlines and Lexus is een uniek loungeconcept waarbij comfort, technologie en design centraal staan, in combinatie met een mix van 'Belgitude' en Japanse gastvrijheid.

"De klant staat centraal in alles wat we doen, in normale tijden en in deze uiterst uitdagende omstandigheden. Dit is het moeilijkste jaar dat ons bedrijf en de luchtvaartindustrie ooit hebben gezien. Dat we ook nu de prijs voor "Europe’s leading airline lounge 2020" hebben gewonnen, maakt het des te waardevoller. Mijn dank gaat uit naar de reis- en toerismeprofessionals die voor THE LOFT hebben gestemd, en bovenal naar de klanten die THE LOFT in deze uitdagende tijd blijven bezoeken. Ze geven ons de energie om onszelf opnieuw uit te vinden in tijden van crisis en om onvergetelijk gastvrije ervaringen te blijven aanbieden, zelfs binnen de beperkingen vand de huidige gezondheidsmaatregelen.", zegt Tanguy Cartuyvels, Head of Customer Experience & Marketing bij Brussels Airlines. "Door samen te werken met partners die continu streven naar de hoogste kwaliteit en service, kunnen we deze uitzonderlijke ervaring blijven bieden. Lexus is daar het perfecte voorbeeld van."

Pascal Ruch, head of Lexus Europe, zei: "We zijn onze klanten dankbaar voor hun vertrouwen en we zijn blij dat we deze gewaardeerde Award voor het tweede achtereenvolgende jaar in ontvangst mogen nemen. De geest van Lexus' Omotenashi, de door Japan geïnspireerde persoonlijke en uitzonderlijke, gastvrije ervaring die we onze gasten bieden, wordt dit jaar meer dan ooit gewaardeerd. Het maakt een echt verschil en zorgt voor gemoedsrust voor zakenreizigers in de huidige onzekere tijden. We waarderen de uitstekende samenwerking met Brussels Airlines en andere partners met wie we vandaag deze Award delen".

THE LOFT by Brussels Airlines and Lexus opende de deuren op 25 juni 2018 als een ontspannende nieuwe omgeving voor internationale reizigers, geïnspireerd door Lexus’ luxe, design en het toppunt van gastvrijheid: Omotenashi.

Het markeert de verdere expansie van Lexus als een wereldwijd luxueus lifestyle merk, ook buiten de premium autowereld. Lounge gasten kunnen genieten van een brede waaier aan faciliteiten om hun bezoek comfortabel en ontspannend te maken terwijl ze tegelijkertijd ondergedompeld worden in de wereld van Lexus.

Met zijn 2040m², biedt THE LOFT by Brussels Airlines and Lexus plaats aan 500 gasten. Het geheel is verdeeld in verschillende ruimtes met elk hun eigen sfeer en faciliteiten, inclusief een centrale bar, verscheidene zones om rustig te zitten en een break-out zone die ideaal is voor reizigers die onderweg willen werken.

Bezoekers krijgen een unieke mix van premium features:

 • Japanse gastvrijheid door Lexus
 • Een unieke chocolade-ervaring gehost door een Neuhaus meester chocolatier
 • ‘At Home SPA’ douche suites van Grohe
 • Individuele slaapruimtes, inclusief een sterrenhemel
 • Lexus LS Shiatsu-effect massagestoelen
 • Een uitgebreid aanbod aan verse en biologische maaltijden en drankjes van Foodmaker en Rombouts
 • Een biertap met de beste Belgische bieren
 • Een eetruimte vrij van plastic flessen
 • Inspirerende kunst en design elementen van Lexus
 • Een speciale Mark Levinson hi-end audiokamer om naar muziek te luisteren
 • Regelmatige events, gaande van wijnproeverijen tot muziekensembles.

Naar aanleiding van de beslissing van de Belgische federale regering om de horecasector tijdelijk te sluiten in de strijd tegen de verspreiding van COVID-19, is THE LOFT by Brussels Airlines and Lexus momenteel gesloten. Ondertussen hebben Brussels Airlines en Lexus alles in het werk gesteld om een veilige heropening mogelijk te maken zodra de omstandigheden dit toelaten.

 

# # #

Meer informatie over THE LOFT by Brussels Airlines and Lexus en de andere partners van de lounge kan hier teruggevonden worden: https://press.brusselsairlines.com/brussels-airlines-breidt-the-loft-op-brussels-airport-uit

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com