Thomas Cook en Brussels Airlines breiden strategische partnership gevoelig uit

Thomas Cook en Brussels Airlines breiden hun strategische samenwerking uit. Dit jaar zullen Brussels Airlines en Thomas Cook nog meer vakantievluchten samen uitvoeren (824 vluchten, +26%). Tienduizenden Thomas Cook klanten zullen ook gebruik maken van het lijnvluchtaanbod dat Brussels Airlines verzorgt naar populaire zonbestemmingen.

Brussels Airlines werkt al sinds 2002 samen met Thomas Cook. Dit jaar krijgt het partnership een stevig strategisch karakter. “Thomas Cook zet naast haar eigen vliegtuigen in 2015 meer dan ooit Brussels Airlines in om haar vakantiegangers naar zonbestemmingen in het Middellandse Zeegebied te vliegen”, zegt Jan Dekeyser, Chief Commercial Officer bij Thomas Cook. ”Terwijl de Thomas Cook vakantievluchten uitgevoerd door Brussels Airlines vorig jaar goed waren voor 654 vluchten zal dat dit jaar oplopen tot 824 vluchten. Daarnaast heeft Thomas Cook ook besloten om op talrijke lijnvluchten van Brussels Airlines zetels te reserveren voor haar klanten. Dankzij deze samenwerking kunnen de Thomas Cook klanten genieten van meer afreisdata zodat ze nog vlotter hun vertrek-, terugkeerdatum en verblijfsduur kunnen plannen.” Met de steun van Thomas Cook lanceert Brussels Airlines deze zomer ook Ibiza als elfde nieuwe bestemming in 2015.

Het Brussels Airlines / Thomas Cook partnership is zo succesvol geworden omdat de luchtvaartmaatschappij en de reisorganisator dezelfde waarden delen. Kwaliteit, innovatie, betrouwbaarheid, aantrekkelijke tarieven, keuze-aanbod, een persoonlijke service op maat van de klant en een 100 procent Belgisch product aanbieden staan daarbij voorop. Zo worden de vakantiegangers van Thomas Cook, Neckermann en Pegase tijdens hun vakantievlucht bijvoorbeeld verwend met een service die samen met Thomas Cook werd uitgewerkt.

“Iedereen die zijn welverdiende vakantie plant, is op zoek naar attractieve prijzen en een kwaliteitsvoorstel dat wordt aangeboden door betrouwbare dienstverleners”, zegt Brussels Airlines Chief Commercial Officer Lars Redeligx. “Dat is waarom meer en meer reizigers kiezen voor Brussels Airlines en Thomas Cook. Met onder meer Catania, Sevilla, Alicante, Barcelona, Faro, Malaga, Lourdes, Olbia, Napels en Palermo heeft Brussels Airlines in haar netwerk heel wat bestemmingen die zeer geliefd zijn bij de Thomas Cook klanten. Dit partnership is een perfecte match. Het laat ons enerzijds toe om samen nog meer vakantiebestemmingen aan te bieden op de Belgische markt en anderzijds ook om te innoveren met nieuwe attractieve formules zoals bijvoorbeeld ons gratis b.family product.”

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com