Tilman Reinshagen wordt nieuwe COO van Brussels Airlines

Tilman Reinshagen treedt vanaf 1 juli toe tot de Management Board van Brussels Airlines in de functie van Chief Operating Officer. Hij neemt hiermee de taken over van Edi Wolfensberger, die sinds 1 april COO is van zustermaatschappij Eurowings.

Tilman Reinshagen (40), momenteel Vice President Ground Operations Hub Airlines Frankfurt, is door de Raad van Bestuur van Lufthansa Group gekozen als de nieuwe COO van Brussels Airlines. Hij zal Brussels Airlines vanaf 1 juli vervoegen aan het hoofd van de operationele afdelingen van de Belgische maatschappij (Flight Operations, Maintenance & Engineering, Ground Operations). De benoeming van Reinshagen is onder voorbehoud van de formele goedkeuring door de Raad van Bestuur van SN Airholding.

Tilman Reinshagen zette zijn eerste stappen in de luchtvaart in 2003 als passenger service agent en later als management trainee. Hij heeft een uitgebreide ervaring opgebouwd in luchtvaart operaties, werkend in verschillende maatschappijen van de Lufthansa Group. Na zijn functie als Station Manager Frankfurt voor SWISS, stapte hij over naar Lufthansa als Process and Quality Manager Spain & Portugal. In 2013 begon hij bij LSG, het luchtvaart cateringbedrijf van de Lufthansa Group, als Managing Director LSG Düsseldorf, gevolgd door zijn rol als Director Operations Frankfurt International.

In 2017 verliet Tilman Reinshagen de Lufthansa Group om toe te treden tot het managementteam van Apple, om vervolgens in 2019 terug te keren naar de Lufthansa Group en leiding te geven aan de Ground Operations van het grootste Lufthansa Group-station Frankfurt in zijn huidige rol.

"Ik ben erg blij dat Tilman toetreedt tot de Management Board van Brussels Airlines. Met zijn ruime ervaring binnen en buiten de Lufthansa Group en zijn sterke leiderschapsvaardigheden, ben ik ervan overtuigd dat hij onze operationele teams met succes zal leiden en zal bijdragen tot onze paraatheid voor toekomstige uitdagingen."
-
Peter Gerber, Chief Executive Officer Brussels Airlines

Tilman Reinshagen's voorganger Edi Wolfensberger verliet Brussels Airlines op 31 maart om aan de slag te gaan bij zustermaatschappij Eurowings. Simon Kinsey, Director of Flight Operations, neemt de verantwoordelijkheden van COO en de rol van Accountable Manager ad interim over tot 1 juli.

 

Tilman Reinshagen
Tilman Reinshagen

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com