Brussels Airlines zet de zomer in met talrijke nieuwigheden

Nieuwe lijnvluchten naar New York en Basel-Mulhouse, frequentieverhogingen naar Abidjan, Douala, Yaounde, Nairobi, Kigali, Bujumbura, Entebbe, Moskou, Budapest, Tel Aviv en talrijke zomerbestemmingen.

Een nieuwe lijndienst naar New York JFK, een dagelijks vluchtaanbod naar Basel-Mulhouse-Freiburg en frequentieverhogingen naar talrijke bestemmingen. Brussels Airlines heeft dit zomerseizoen talrijke nieuwigheden in petto.  

 

Long Haul

De nieuwe long-haul cabine met comfortabele flat beds in Business Class, ergonomische Economy Class zetels en een gloednieuw in-flight entertainment systeem worden in de loop van het zomerseizoen geleidelijk aan geïntroduceerd op de intercontinentale vluchten van Brussels Airlines.


United States
1 juni 2012 wordt een historische dag voor Brussels Airlines.  Vanaf dan wordt dagelijks koers gezet naar New York JFK.  De terugkeer van de Belgische luchtvaart naar de VS na een onderbreking van tien jaar werd door de reisagenten en de Brussels Airlines klanten bijzonder goed onthaald.  De voorbije weken reserveerden al meer dan 25.000 passagiers een ticket naar de Big Apple. Talrijke Europese bestemmingen van Brussels Airlines zijn voortaan mits een vlotte overstap in Brussels Airport verbonden met de nieuwe New York service.
 

Afrika
Brussels Airlines verhoogt deze zomer ook de vluchtfrequenties naar verschillende bestemmingen in Afrika, zodat er veel meer reismogelijkheden ontstaan en de passagiers nog flexibeler kunnen reizen. Naar Abidjan (Ivoorkust) wordt vanaf april dagelijks in plaats van vier keer per week gevlogen. Naar Douala en Yaounde (Kameroen) worden vijf in plaats van respectievelijk drie en twee vluchten per week aangeboden. Ook Nairobi (Kenia, vier maal per week) en Bujumbura (Burundi, drie maal per week) krijgen er een wekelijkse vluchtfrequentie bij.  Tussen 1 juni en 28 september wordt een extra wekelijkse vlucht verzorgd naar Kigali (Rwanda, vijf keer per week) en Entebbe (Oeganda, vier keer per week).


Er is ook goed nieuws voor wie deze zomer met Brussels Airlines naar Kinshasa (D.R Congo) vliegt. Vanaf de start van het zomerseizoen wordt er meer non-stop ‘direct’ gevlogen tussen Brussels Airport en de Congolese hoofdstad. Vijf van de zeven wekelijkse vluchten naar Kinshasa verlopen dan non-stop zodat passagiers al in de vooravond aankomen. De zeven wekelijkse retourvluchten worden allemaal non-stop uitgevoerd. Dankzij Korongo Airlines, een nieuwe Congolese luchtvaartmaatschappij die nauw samenwerkt met Brussels Airlines en conform Europese veiligheidsstandaarden opereert, kunnen Brussels Airlines passagiers vanaf 1 mei een intercontinentale Brussel-Kinshasa vlucht combineren met een aansluitende binnenlandse vlucht naar Lubumbashi.
 

Short & Medium Haul

De vernieuwing van de Europese vliegtuigvloot gaat ook deze zomer onverminderd voort. Zo komen er ook deze zomer verschillende comfortabele Airbus A 319/320 toestellen in de vloot die oudere toestellen vervangen en worden uitgerust met vliegtuigzetels die meer beenruimte garanderen. Brussels Airlines zet in het kader van zijn milieu-inspanningen op enkele verbindingen meer efficiënte en zuinige Dash8 Q400 regionale vliegtuigen in. Deze vliegtuigen laten toe om ook naar enkele regionale bestemmingen hoge vluchtfrequenties aan te bieden.


Europa
Vanaf 21 mei verzorgt  Brussels Airlines 11 keer per week lijnvluchten tussen Brussels Airport en de regionale luchthaven Europort Basel-Mulhouse-Freiburg. Op weekdagen is een ochtend- en een avondvlucht gepland. Tijdens het weekend voorziet Brussels Airlines een vlucht op zondagavond. De Europort Basel-Mulhouse-Freiburg, gelegen in het grensgebied van Zwitserland/Frankrijk/Duitsland, is dé toegangspoort tot een sterke economische regio. Het nieuwe vluchtschema laat dagtrips toe en is aangepast aan de vraag van zakenreizigers.


De Hongaarse hoofdstad Boedapest krijgt er een derde dagelijkse frequentie bij zodat passagiers voortaan ’s ochtends, ’s namiddags (nieuw) en ’s avonds kunnen vliegen.  Ook de vluchten naar talrijke zon- en vakantiebestemmingen worden verhoogd (Firenze, Malaga, Faro, Nice, Barcelona, Lissabon, ...). Zo wordt er bijvoorbeeld tijdens de maanden juli en augustus 3 keer per dag gevlogen naar Malaga.  Athene wordt de hele zomer lang één keer per dag en in juli en augustus twee ker per dag aangevlogen en ook Catania (Sicilië) prijkt na een winterslaap in het zomerse aanbod van Brussels Airlines.
 

Moskou
Dankzij een capaciteit- en frequentieverhoging op de Brussel – Moskou Domodedovo route biedt Brussels Airlines deze zomer 13 wekelijkse vluchten aan tussen Brussels Airport en de Russische hoofdstad.
 

Tel Aviv
Omwille van de gestegen vraag biedt Brussels de hele zomer lang een achtste wekelijkse frequentie aan naar Tel Aviv. Naast de zeven bestaande avond- en nachtvluchten wordt Tel Aviv ook elke zondag dankzij een nieuwe dagvlucht verbonden met Brussels Airport.


Interessant om te weten

Tijdens het zomerseizoen zijn er 98.723 vlieguren gepland. Dit is een stijging ten opzichte van vorige zomer toen er 95.836 uur werd gevlogen.
Brussels Airlines voert dit zomerseizoen ook talrijke vakantievluchten uit in naam van tour operators. Deze vluchten naar zonbestemmingen worden vanuit Brusssels Airport en ook vanuit talrijke andere Europese luchthavens verzorgd. In totaal gaat het om ruim 2.500 vlieguren.

-------

 

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de Belgische luchtvaartgroep die het grootste aanbod van vluchten van en naar de Europese hoofdstad Brussel aanbiedt. De 47 vliegtuigen en ruim 3300 werknemers van de Brussels Airlines groep staan garant voor meer dan 300 dagelijkse vluchten naar meer dan 60 Europese en Afrikaanse premium luchthavens.
Op haar Europese bestemmingen, aangevlogen met vliegtuigen van het type Avro RJ, Boeing 737 en Airbus A319/A320 biedt Brussels Airlines zowel een echt business class product (“b.business”) als een flexibele reisformule, die synoniem staat voor tijdswinst en comfort (“b.flex economy+”) als een low fare product (“b.light economy”). Op haar medium haul en long haul aanbod worden de passagiers verwelkomd in een “Business” en “Economy” klasse. Long Haul vluchten worden door Airbus A330-300 toestellen geopereerd. 

Naast de 21 bestemmingen in Afrika biedt Brussels Airlines in samenwerking met haar intercontinentale partners nog een long haul aanbod naar de Verenigde Arabische Emiraten, China, Thailand, Indië en Noord Amerika. Brussels Airlines is eigendom van SN Airholding en bouwt verder op 80 jaar Belgische luchtvaartgeschiedenis. In juni 2009 maakte Lufthansa zijn intrede in de aandeelhouderstructuur en het kapitaal van de Belgische luchtvaartmaatschappij. Sinds 9 december 2009 is Brussels Airlines lid van het globaal samenwerkingsverband Star Alliance.

Download de zomerdienstregeling

PDF - 6.7 Mb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com