Brussels Airlines wordt partner van BOIC en steunt Belgische Olympische atleten

Brussels Airlines sloot zopas een structureel akkoord af met het Belgisch Olympisch & Interfederaal Committee (BOIC). Dankzij het partnership wordt Brussels Airlines de officiële luchtvaartmaatschappij van het BOIC en kunnen Belgische topsporters die zich voorbereiden op de kwalificaties van de Olympische Spelen 2016 (‘Road to Rio’) voortaan in de meest comfortabele omstandigheden reizen.

Brussels Airlines zet haar inspanningen voor de Belgische sportwereld onverminderd verder. Nadat onlangs al een samenwerkingsakkoord met de Rode Duivels werd bekendgemaakt, worden vanaf vandaag ook alle Belgische sporters die zich voorbereiden op de Olympische Spelen aan boord van Brussels Airlines verwelkomd én verwend. Brussels Airlines sloot immers zopas een uitgebreid akkoord af met het Belgisch Olympisch & Interfederaal Committee (BOIC)  waardoor Brussels Airlines de officiële vliegpartner wordt van de Belgische Olympiërs. Dankzij het partnership en het grote vluchtaanbod van Brussels Airlines (de maatschappij biedt de grootste keuze aan bestemmingen en vluchtfrequenties vanuit Brussel) kunnen het BOIC en de topsporters genieten van de beste service en comfort aan boord én op de grond (lounge toegang op de luchthaven)

De samenwerking is ook goed nieuws voor de Belgische sportfans. De volgende maanden gaat Brussels Airlines talrijke voordelige reispakketten (vlucht + toegangsticket) uitwerken voor supporters die Belgische topsporters willen aanmoedigen in buitenlandse competitietornooien en wedstrijden.

“Al enkele jaren tonen we in woord en daad aan dat we een hart hebben voor de Belgische sporters. We vinden dat dit een kerntaak is voor een Belgische luchtvaartmaatschappij. We zijn bijzonder blij dat we na eerdere partnerships met individuele sportfederaties zoals de bijvoorbeeld de Voetbalbond, de Wielerbond en de Atletiekbond nu ook het overkoepelende BOIC en daardoor zowat de hele Belgische sportwereld de hand kunnen reiken met op maat gemaakte en aantrekkelijke reismogelijkheden. De sportfans kunnen dan weer hun voordeel halen uit de talrijke packages die we gaan aanbieden.”

-- Bernard Gustin, CEO van Brussels Airlines

 

“Deze unieke samenwerking is uitstekend nieuws voor alle sporters die de volgende maanden vaak naar het buitenland moeten reizen. De Road to Rio 2016 en Team Belgium krijgt dankzij het partnership met Brussels Airlines letterlijk en figuurlijk vleugels.”

-- Philippe Vander Putten, CEO van BOIC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com