Brussels Airlines fietst samen met Belgische CEO’s voor het goede doel

Brussels Airlines fietst samen met Belgische CEO’s voor het goede doel

Van 27 januari tot 3 februari  organiseert Brussels Airlines voor de derde keer Bike for Africa. Tijdens deze editie zullen zo’n 70 fietsers gedurende vijf dagen door Senegal en Gambia fietsen om lokale en Belgische organisaties te steunen. De doelstelling: 150 000 euro inzamelen. 

Dit jaar heeft Brussels Airlines ervoor gekozen om met Bike For Africa naar West-Afrika te trekken, om nogmaals aandacht te vragen voor het Africa is not Ebola initiatief, waarmee de luchtvaartmaatschappij de reputatieheropbouw van Afrika wil ondersteunen na de ebola-crisis. Brussels Airlines was de enige Europese luchtvaartmaatschappij die is blijven vliegen naar de drie getroffen landen tijdens de ebola-epidemie.

In 2011 werd de moutainbiketocht voor het eerst georganiseerd in Rwanda en Burundi. Toen zamelden de Brussels Airlines werknemers en Belgische bedrijven €93 000 in voor SOS Kinderdorpen. Twee jaar later traden  de mountainbikers in de voetsporen van Stanley in Oeganda. De fietstocht bracht toen €140 000 op voor CoRSU Hospital in Kampala en United Fund for Belgium. Tijdens de derde editie van Bike for Africa hoopt Brussels Airlines €150 000 in te zamelen voor 3 verschillende organisaties in Gambia, Senegal en België. Ontdek ze hier

Aan deze derde editie zullen 40 Brussels Airlines werknemers deelnemen, samen met 18 CEO’s en topmanagers van Belgische bedrijven, waaronder Bernard Gustin van Brussels Airlines, Gilles Samyn van International Duty Free en Tom Vande Cruys van Lampiris, maar ook Tom Lenaerts en Piet Goddaer (Ozark Henry). Bike for Africa wordt georganiseerd in het kader van b.foundation for Africa, het Corporate Social Responsibility programma dat Brussels Airlines in 2010 oprichtte. Met dat programma steunt de maatschappij tal van NGO’s en humanitaire projecten die net als Brussels Airlines een grote passie voor Afrika hebben.

“We hebben een heel sterke band met Afrika, we dragen het continent echt in ons hart. Daarom zijn we ook nooit gestopt met onze vluchten naar de door ebola getroffen landen en hebben we het “Africa Is Not Ebola” initiatief opgestart, waarmee we de wereld willen laten inzien dat dit fantastische continent veel te bieden heeft op zowel toeristisch als economisch vlak. Bike For Africa is in het leven geroepen om samen met onze collega’s ook echt ter plaatse te gaan en lokale projecten te ondersteunen,” zegt Bernard Gustin, CEO van Brussels Airlines

 

Bekijk hier het volledige programma van Bike For Africa

De lijst van CEO's en managers die deelnemen aan Bike For Africa:

Bernard Gustin - Brussels Airlines

Tom Vande Cruys - Lampiris

Bob Verbeeck - Golazo

JP Philippot - RTBF

Hans Bourlon - Studio 100

Bernard Marchant - Le Soir

André Schaffers - Deloitte

Christian Van Thillo - De Persgroep

Gilles Samyn - International Duty Free

Jan Dekeyser - Thomas Cook

Chris Burggraeve - Vicomte

Wouter Dewulf - Ulvenhout

Jeroen Dewulf - Ulvenhout

Steven Polmans - Brussels Airport Cargo

Kris Poels - Adelantex

Bart Foucart - Abelag

Frank Van Gelder - Africa Cargo Services

Maurits Lemmens - deMENSEN

 

Bike For Africa
Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 54 bestemmingen in Europa en 2 in Noord-Amerika. Het bedrijf stelt 3.300 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem