Update over de operaties naar Tel Aviv

Brussel, 22 februari 2024 - Na een uitgebreide analyse met alle betrokken partijen heeft Brussels Airlines besloten om haar vluchten naar Tel Aviv opnieuw op te starten vanaf 24 maart 2024, met de inachtneming van een reeks extra voorzorgsmaatregelen.

De Belgische luchtvaartmaatschappij start met drie vluchten per week vanuit Brussel, op maandag, donderdag en zondag. Het boekingssysteem wordt geüpdatet met dit schema.

Deze vluchten staan gepland tot eind april. In een latere fase kunnen de vluchtfrequenties en uren nog worden aangepast, in nauwe samenwerking met de andere luchtvaartmaatschappijen van Lufthansa Group.

De veiligheid van de passagiers en medewerkers is nog steeds onze hoogste prioriteit. Brussels Airlines blijft de situatie in de regio van nabij opvolgen en blijven in contact met de betrokken overheden. Als de omstandigheden zouden veranderen zal Brussels Airlines daarnaar handelen.

Ter achtergrond

In December 2023 besliste het security department van Lufthansa Group dat vluchten naar Tel Aviv konden heropstarten, mits de inachtneming van extra veiligheidsmaatregelen. Lufthansa, Austrian en Swiss hebben hun vluchten naar Tel Aviv hervat op 8 januari 2024.

Op dat moment heeft Brussels Airlines haar vluchten nog niet hervat, onder meer omdat de boekingscijfers relatief laag waren. De boekingen zijn aan het evolueren en na een uitgebreide analyse en met extra veiligheidsmaatregelen kan Brussels Airlines beslissen om opnieuw te starten, in eerste instantie met drie vluchten per week.

Nico Cardone

For media requests only

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com