Veilig reizen tijdens de Corona-pandemie: Brussels Airlines ondertekent EASA-charter

  • - Brussels Airlines implementeert Europese norm voor veilig vliegen onder pandemische omstandigheden
  • Commitment voor de strengste infectiebestrijdingsnormen in de luchtvaart wereldwijd

 

De luchtvaart is een van de sectoren die het meest getroffen zijn door de coronapandemie. Dit maakt het des te belangrijker om het vertrouwen in vliegen als veilige reisoptie te versterken. Daarom heeft Brussels Airlines, samen met de andere luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group, het charter van het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA) ondertekend voor veilig vliegen onder pandemische omstandigheden. Hiermee engageert Brussels Airlines zich voor de strengste normen voor infectiebestrijding in de wereldwijde luchtvaart. Door deze norm vrijwillig te implementeren, onderstreept de Lufthansa Group nogmaals dat de veiligheid van haar passagiers en bemanning zoals altijd de hoogste prioriteit heeft.

Met het charter legt EASA niet-bindende richtlijnen vast die in samenwerking met het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) zijn ontwikkeld. Door alle lidstaten in samenwerking met het ECDC te betrekken, heeft EASA de strengste regels van een vereniging van landen over de hele wereld kunnen vaststellen. Er zijn uniforme normen vastgesteld die de complexiteit voor de luchtvaartmaatschappijen verminderen en zorgen voor betrouwbaarheid en extra veiligheid.

Dieter Vranckx, CEO van Brussels Airlines: "De veiligheid van onze passagiers en bemanning is altijd de eerste prioriteit bij Brussels Airlines en in de hele Lufthansa Group. Bij de herstart van onze vluchtactiviteiten op 15 juni hebben we onmiddellijk bijkomende veiligheidsmaatregelen op de grond en aan boord genomen om een veilige reis te garanderen. Door het ondertekenen van het EASA-charter laten we zien dat we zeer strenge normen in de luchtvaart ondersteunen."

De Lufthansa Group heeft, samen met de overkoepelende International Air Transport Association (IATA) en Airlines for Europe (A4E), het uitwerken van het charter mee begeleid vanuit het perspectief van de luchtvaartpraktijk. Belangrijke regels, zoals de implementatie van verplichte maskers, het filteren van de cabinelucht en een verhoogde ventilatie van het vliegtuig op de grond, bijkomende schoonmaak van de cabines, persoonlijke beschermingsmaatregelen, het helpen mogelijk maken van digitale tracering van contacten en fysieke afstandsmaatregelen op de grond en tijdens het aan boord gaan zijn gebaseerd op input van de Lufthansa Group. De Lufthansa Group implementeerde eerder al verdere maatregelen, zoals het uitdelen van ontsmettingsdoekjes aan all passagiers of het aanbieden van heel flexibele omboekingsmogelijkheden voor haar passagiers.

De Lufthansa Group zal de ontwikkeling van de EASA/ECDC-richtlijnen nauwlettend blijven volgen en belangrijke cijfers doorgeven aan EASA. Daarnaast gaat de Lufthansa Group een dialoog aan over de verdere ontwikkeling van de normen. De nadruk zal liggen op de integratie van nieuwe wetenschappelijke en technische bevindingen en operationele ervaring bij de implementatie van de normen. De Lufthansa Group zal erop blijven aandringen dat andere landen, luchtvaartmaatschappijen en luchthavens over de hele wereld deze normen overnemen om een zo uniform mogelijke standaard voor reizigers te garanderen en een succesvolle bijdrage te leveren aan de bestrijding van de pandemie.

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.500 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk, dat in 1997 werd opgericht als de eerste echte wereldwijde luchtvaartalliantie, is gebaseerd op een waardeproposities voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen aan, met een focus op het verbeteren van de klantervaring tijdens het hele traject binnen de alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.500 dagelijkse vluchten naar meer dan 1.150 luchthavens in bijna 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com