Voor het vijfde jaar op rij is "THE LOFT" bekroond als "Europe's Leading Airline Lounge"

Brussels Airlines blijft investeren in lounges van wereldklasse

Brussel, 30 September 2023 - Brussels Airlines heeft voor het vijfde jaar op rij een prestigieuze award gewonnen voor “THE LOFT by Brussels Airlines and Lexus”, een van de lounges van Brussels Airlines. THE LOFT kreeg opnieuw de titel “Europe’s Leading Airline Lounge” op de World Travel Awards, dit jaar uitgereikt in Batoemi, in Georgië. De Belgische luchtvaartmaatschappij blijft investeren in haar lounges om op topniveau te blijven.

“THE LOFT by Brussels Airlines and Lexus” is de grootste lounge van Brussels Airlines, in de A-Pier van Brussels Airport. De lounge is een oase van rust in de luchthaven, waar passagiers in alle comfort kunnen werken, relaxen of eten in afwachting van hun vlucht. THE LOFT is toegankelijk voor passagiers die reizen in Business Class, statushouders in het getrouwheidsprogramma Miles and More, of voor passagiers in Economy mits het betalen van een toeslag, tijdens de minder drukke uren.

De lounge werd in 2018 grondig gerenoveerd en uitgebreid, in samenwerking met Lexus. Sindsdien werd THE LOFT elk jaar bekroond tot “Europe’s Leading Airline Lounge” op de World Travel Awards.

“Deze prestigieuze prijs voor de vijfde keer op rij winnen, terwijl we het moesten opnemen tegen lounges van zeer gekende luchtvaartmaatschappijen, is echt een eer. Het is een erkenning voor het harde werk van elke dag, waarbij we een speciale plaats creëren waar mensen zich thuis voelen. Ik wil al onze reizigers bedanken voor hun vertrouwen, al onze partners voor de aangename samenwerking en natuurlijk ook ons team dat elke dag de Belgische gastvrijheid uitdraagt.” ​
- Olivier Brynaert, Head of Customer Experience, Brussels Airlines
“Dit toont nog eens aan dat THE LOFT een concrete verwezenlijking is van onze slogan 'experience amazing'. Dat we deze prijs voor het vijfde jaar op rij winnen toont ons engagement om elk jaar beter te doen, in een wereld die snel verandert."
- Tommaso Grassi, Head of Communications & Customer Experience, Lexus Europe

Continue investeringen en productverbeteringen ​
Net zoals in alle producten van Brussels Airlines ligt de focus ook in THE LOFT op Belgitude. Met Belgische bieren, Rombauts koffie en Neuhaus chocolade, bijvoorbeeld. In de Sunrise lounge wordt dan weer samengewerkt met Belgische designmerken Serax en Ethnicraft.

“We werken elke dag hard om passagiers een fantastische ervaring te geven. Of je nu in Business of Economy vliegt, bij Brussels Airlines willen we iedereen een aangename reiservaring bieden. We zijn heel trots dat deze inspanningen beloond worden. We blijven investeren om ons product nog beter te maken en zullen binnenkort nog enkele leuke vernieuwingen aankondigen.” ​
- Dorothea von Boxberg, CEO Brussels Airlines

Brussels Airlines heeft het afgelopen jaar verschillende investeringen gedaan om de ervaring voor de reiziger nog beter te maken. Enkele voorbeelden: de Business Class maaltijden op het Europese netwerk kregen een make-over. Op langeafstandsvluchten werd een samenwerking met sterrenchef Michaël Vrijmoed aangegaan. En recent renoveerde Brussels Airlines nog de Sunrise Lounge in de T-zone van Brussels Airport, toegespitst op passagiers richting Afrika.


Over de World Travel Awards ​
De World Travel Awards werden in 1993 in het leven geroepen om uitmuntendheid in alle belangrijke sectoren van de reis-, toerisme- en horeca-industrie te erkennen, te belonen en te vieren. In 2023 bestaat de prijs 30 jaar en het programma is het meest prestigieuze en uitgebreide in de sector, met meer dan 2 miljoen uitgebrachte stemmen.

 

 

Link naar media gallery over "THE LOFT by Brussels Airlines and Lexus".

 

Nico Cardone

For media requests only

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com