Washington en Edinburgh nieuwkomers in Brussels Airlines zomerdienstregeling

Brussels Airlines vult haar zomerdienstregeling aan met twee nieuwkomers: Washington en Edinburgh. Talrijke bestaande bestemmingen krijgen frequentieverhogingen, waaronder Douala, Yaoundé, Freetown en Milaan Linate.

 

Dit weekend stappen we niet alleen over op het zomeruur, op 31 maart gaat in de luchtvaartsector ook het zomerseizoen van start. In het Brussels Airlines vluchtaanbod zijn er verschillende nieuwkomers en keren enkele typische zomerbestemmingen terug na een winterslaap.

Europa

Brussels Airlines verbindt tijdens het  zomerseizoen Brussels Airport met 46 Europese bestemmingen.  Op weekbasis worden er door de korte en middellange afstandsvloot in totaal 680 lijnvluchten uitgevoerd.

Grote nieuwkomer in het Europees netwerk van Brussels Airlines is Edinburgh. De lijndienst naar de Schotse hoofdstad, die tijdens het winterseizoen werd gelanceerd, wordt vanaf eind deze week al meteen uitgebreid met een extra frequentie (2 vluchten /dag). In totaal  zijn er deze zomer 12 wekelijkse vluchten gepland.

Brussels Airlines investeert ook flink in haar populaire Italië-aanbod. Na een onderbreking van twee jaar keert Palermo terug in de zomerdienstregeling. De Siciliaanse hoofdstad wordt twee keer per week rechtstreeks aangevlogen. Brussels Airlines verhoogt eveneens de vluchtfrequentie naar Catania. Naar deze tweede Siciliaanse luchthaven kan dit zomerseizoen drie keer per week gevlogen worden. Verder worden de vluchtfrequenties naar de Milanese stadsluchthaven Linate verhoogd met een extra avond- & ochtendvlucht. Deze zomer wordt 18 keer per week gevlogen tussen Linate en Brussels Airport. Goed nieuws is er ten slotte ook voor wie naar Venetië wil vliegen. Dankzij 3 bijkomende vluchtfrequenties wordt Venetië deze zomer 17 keer per week bediend door Brussels Airlines. Napels verwelkomt deze zomer ook meer Brussels Airlines vluchten en de vluchten naar Firenze en Lamezia Terme worden na de winteronderbreking weer hervat.

Ook naar enkele andere zomerzonbestemmingen wordt het aanbod verhoogd. Wie naar de Costa del Sol of Andalusië wil, heeft deze zomer de keuze uit 17 in plaats van 14 wekelijkse vluchten naar Malaga. In Faro, de toegangspoort tot de populaire Algarve regio, wordt vijf in plaats van vier keer per week geland en opgestegen door Brussels Airlines. Verder verhoogt Brussels Airlines ook lichtjes het aantal vluchten naar de Hongaarse hoofdstad Budapest.

Goed nieuws is er ook voor wie naar Israël wil reizen. Brussels Airlines verhoogt het aantal wekelijkse vluchten naar Tel Aviv tijdens de piekperiode van het zomerseizoen.

Warschau en Krakau zijn in vergelijking met de dienstregeling van vorig jaar verdwenen uit het zomerschema van 2013.

 

Lange Afstand

De gehele lange afstandsvloot van Brussels Airlines is nu uitgerust met de nieuwe Business Class (flat bed, laatste generatie in-flight entertainment) en Economy Class cabines (nieuwe ergonomische zetels met veel beenruimte, laatste generatie in-flight entertainment), dus alle passagiers kunnen genieten van de  indrukwekkende comfort upgrade die Brussels Airlines vorige zomer doorvoerde en die al verschillende keren in de prijzen viel. De lange afstandsvloot breidt in juni ook uit met een bijkomende Airbus A330 en telt vanaf dan 8 toestellen.

Grote nieuwkomer in het intercontinentale vluchtaanbod van Brussels Airlines is Washington. De Amerikaanse hoofdstad wordt vanaf 18 juni door Brussels Airlines  5 keer per week rechtstreeks verbonden met Brussels Airport. Washington is de tweede US bestemming die Brussels Airlines zélf aanvliegt, na de lancering van New York JFK vorige zomer. Met ondermeer het Witte Huis, het Capitool, het Pentagon, de talrijke musea en parken is Washington een perfecte citytripbestemming.

De uurregeling van de vlucht (late namiddag vertrek in Brussel, late avond terugkeer vanuit Washington) is perfect voor wie de hele dag wil doorbrengen in Brussel of in Washington. De vluchturen laten ook vlotte connecties toe naar andere internationale bestemmingen, via Washington of Brussel.

Ook op het Afrikaanse continent verstevigt Brussels Airlines  haar vluchtaanbod deze zomer, dankzij bijkomende vluchtfrequenties. De twee Kameroenese bestemmingen Yaounde en Douala worden tijdens de drukke zomermaanden voortaan dagelijks aangevlogen. De vluchtfrequenties naar Freetown verdubbelen. De hoofdstad van Sierra Leone wordt deze zomer tot 4 keer per week bediend. Conakry (Guinee) zal 3 keer per week worden bediend. Naar Dakar kan er voortaan dagelijks worden afgereisd..

 

Vakantievluchten

Meer dan ooit is Brussels Airlines deze zomer actief op de vakantiemarkt. Tienduizenden Belgische, Franse en Zwitserse vakantiegangers zullen door Brussels Airlines naar Mediterrane zonbestemmingen worden gevlogen. Deze vakantievluchten voert Brussels Airlines uit in opdracht van binnen- en buitenlandse reisorganisatoren.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com