Wijzingen in het Commercial Department Africa van Brussels Airlines

Senior Vice President Sales Africa Etienne De Nil bereikte de kaap van 60 en wordt vervangen door Herman Carpentier die zal verder werken aan de uitbouw van de Brussels Airlines sales activiteiten in Afrika.

Nadat hij vorige maand de kaap van 60 bereikte en niet minder dan 39 jaar lang aan de slag was in de Belgische luchtvaart, verlaat Etienne De Nil eind dit jaar Brussels Airlines. Etienne was in de beginfase van Brussels Airlines Vice President Commercial Benelux en de voorbije twee jaar leide hij als Senior Vice President Sales Long Haul de ontwikkeling van de commerciële activiteiten op het Afrikaanse kontinent.

Etienne De Nil verdwijnt evenwel niet helemaal. Als onafhankelijk consulent zal hij actief blijven en ondermeer Brussels Airlines adviseren bij de uitwerking van de lopende Afrikaanse projecten. Ondermeer bij de start-up van de nieuwe Congolese luchtvaartmaatschappij airDC, waarvan Brussels Airlines aandeelhouder is, blijft De Nil nauw betrokken.

« We bedanken Etienne De Nil van harte voor zijn bijzondere inzet voor Brussels Airlines », zegt CEO Philippe vander Putten. « Etienne heeft in de zeer uitdagende start-up periode van Brussels Airlines een belangrijke rol gespeeld in ons commercieel succes. Nadien heeft hij zich ingezet voor de groei van ons Afrika netwerk met de ingebruikname van een extra longhaul toestel waardoor we vanaf volgende week nog vaker kunnen vliegen naar zeven Afrikaanse bestemmingen. We wensen Etienne het allerbeste toe en zullen op zijn kennis als onfhankelijk consulent blijven beroep doen.»

Etienne De Nil wordt als VP Sales Africa vervangen door Herman Carpentier. Tot voor enkele maanden was Herman Carpentier (50), die negentien jaar luchtvaartervaring op zijn curriculum heeft staan, countrymanager Frankrijk. De laatste maanden was hij als Area Sales Manager verantwoordelijk voor de commerciele activiten in Zuid en Oost-Europa. Herman woonde en werkte vroeger in Afrika en hij heeft de voorbije jaren aan verschillende Afrikaanse projecten meegewerkt. « Herman Carpentier beschikt dus over de nodige bagage om onze commerciële activiteiten in Afrika te leiden”, zegt EVP Sales & Marketing Ursula Silling. “We werken momenteel hard aan de verdere uitbouw van onze aanwezigheid op het Afrikaanse kontinent en 2008 belooft in die context een belangrijk groei jaar te worden.” 

Binnen het Strategy en Business Development Departement wordt trouwens een nieuwe cel Business Development Africa opgericht die zal geleid worden door Sven Marinus (32) eveneens reeds 10 jaar actief binnen de Belgische luchtvaart. Naast de implementatie van de lopende projecten zal hij zich bezighouden met partnerships met luchtvaartmaatschappijen en landen op het Afrikaanse continent.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com