Winterseizoen 2011-2012: Brussels Airlines verhoogt vluchtfrequenties naar Moskou

Vanaf het winterseizoen, dat eind oktober van start gaat, verhoogt Brussels Airlines haar vluchtfrequenties tussen Brussels Airport en Moskou Domodedovo luchthaven. Brussels Airlines zal voortaan tien keer per week de Russische hoofdstad verbinden met Brussel. Nieuwkomers in de nieuwe winterdienstregeling zijn Bamako (Mali) en de Marokkaanse bestemmingen Agadir en Marrakech.

Tot juni vloog Brussels Airlines zeven keer per week naar Moskou Domodedovo. Sindsdien werd een achtste frequentie toegevoegd aan het aanbod. Vanaf het winterseizoen worden nog twee bijkomende vluchten gelanceerd. Brussels Airlines zal vanaf dan tien keer per week vliegen tussen Moskou Domodedovo en Brussels Airport. De nieuwe vluchten zijn mogelijk geworden dankzij de uitbreiding van het bilateraal luchtvaartakkoord tussen België en Rusland enerzijds en de toegenomen marktvraag anderzijds.

De bijkomende frequenties zijn gepland op zondag-, dinsdag- en donderdagavond met een laatavond vertrek in Brussel en een vroeg ochtendvertrek op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend vanuit Moskou. De uurregeling laat vlotte connecties toe via Brussels Airport naar talrijke andere Brussels Airlines bestemmingen in Europa en Afrika.

In de winterdienstregeling prijken ook nieuwe Afrika bestemmingen. Bamako (Mali) wordt sinds 7 september twee keer per week rechtstreeks aangevlogen door Brussels Airlines en is de 21ste bestemming op het Afrikaanse continent. Ook Marrakech en Agadir zijn nieuwe Brussels Airlines winterbestemmingen.

Een andere nieuwigheid van de winterdienstregeling 2011-2012 is dat Brussels Airlines in vergelijking met het winterseizoen 2010-2011 op talrijke routes grotere vliegtuigtypes met meer zetelcapaciteit inzet. Dat is ondermeer het geval voor de lijndiensten naar Hamburg, Berlijn, Genève, Kopenhagen, Wenen, Londen Heathrow en Tel Aviv. Deze zetelgroei is mogelijk dankzij de vlootvervanging waarbij enkele Boeing 737 en AVRO Jets werden vervangen door grotere Airbus A 319 en Airbus A 320 toestellen. Deze Airbus vliegtuigen zijn uitgerust met nieuwe ergonomische zetels die meer beenruimte garanderen.

Op talrijke routes verbetert ook de uurrgeling zodat nog vlottere combinaties met andere Brussels Airlines vluchten mogelijk worden. Dat is ondermeer het geval met de dagelijkse vluchten naar Athene en Lissabon.

Omwille van de lage marktvraag worden enkele lijndiensten naar typische zomerse zonbestemmingen niet aangeboden. De route naar Sevilla wordt geopereerd tot 13 november. Catania en Napels worden aangevlogen tot 6 november. Op andere routes zijn er ook frekwentiewijzigingen omwille van de lagere vraag tijdens het weekend of tijdens het winterseizoen.

Brussels Airlines opereert deze winter wekelijks 712 retourvluchten

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com