Xavier Lagardère vervoegt het commerciële departement van Brussels Airlines

Het commerciële departement van Brussels Airlines, onder leiding van Lars Redeligx, Chief Commercial Officer, verwelkomt vandaag Xavier Lagardère (35) in het team. In zijn functie van Vice President Online Retail & Distribution zullen Xavier en zijn team de verdere ontwikkeling van online business op zich nemen.

Het is voor Brussels Airlines een prioriteit om zich aan te passen aan de steeds veranderende noden van haar cliënteel en om te investeren in haar verschillende verkoopkanalen om competitief te blijven. “We willen meer en meer de dialoog met onze passagiers bevorderen op al onze distributiekanalen. Onze klanten willen kunnen kiezen uit een brede waaier producten en diensten, zowel online als via hun reisagentschap”, zegt Lars Redeligx, CCO bij Brussels Airlines. “Reisagentschappen blijven onze belangrijkste partner; met de ontwikkeling van ons online aanbod zoeken we complementariteit met dit kanaal.”, legt de CCO uit. “De expertise van Xavier binnen e-commerce zal ons helpen om ons nog beter te positioneren in een markt die steeds competitiever wordt”.

“Ik ben blij om aan de slag te gaan bij dit jonge en dynamische bedrijf, dat zijn digitale aanbod graag verder wil ontwikkelen”, zegt Xavier Lagardère. “Samen met mijn team zullen we ons e-commerce platform en onze mobiele services verder uitbreiden.”

Xavier Lagardère, die een MBA bij INSEAD behaalde en een ingenieursdiploma aan de Ecole Nationale Supérieure d’informatique et de Mathématiques Appliquées van Grenoble, heeft uitgebreide ervaring opgedaan binnen het e-commerce domein. In 2003 begon hij zijn carrière als Software Engineer bij Hewlett-Packard in Spanje. Tussen 2006 en 2011 bekleedde hij verschillende functies binnen Amadeus in Frankrijk, waaronder verantwoordelijke voor de ontwikkeling van e-commerce solutions. De voorbije twee jaar was hij hoofd van het “Travel Business” departement van Groupon.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com