Zomer 2010: Afrika groei en frequentieverhogingen naar talrijke Europese bestemmingen

Brussels Airlines, lid van de Star Alliance, verhoogt tijdens dit zomerseizoen haar capaciteit naar Afrika met ruim 20 procent. In Europa worden er 6 procent meer vluchten aangeboden. Ghana, Togo, Benin en Burkina Faso prijken voor het eerst in het Brussels Airlines netwerk. In Europa worden er talrijke frequentieverhogingen doorgevoerd zodat passagiers nog meer reismogelijkheden krijgen.

Brussels Airlines werd het voorbije winterseizoen lid van het globaal samenwerkingsverband Star Alliance en introduceerde met Miles & More ook een nieuw getrouwheidsprogramma. Deze nieuwigheden maken vliegen met Brussels Airlines nog aantrekkelijker. Het vluchtaanbod breidt immers gevoelig uit en wie vaak reist met Brussels Airlines geniet dankzij Miles & More talrijke nieuwe voordelen.

Afrika

Dé grote nieuwigheid in het zomerschema van Brussels Airlines, dat deze week van start ging, is de expansie in Afrika. Vanaf 5 juli voegt Brussels Airlines vier nieuwe bestemmingen aan het Afrika netwerk toe. De Ghanese luchthaven Accra wordt vier keer per week met Brussels Airport verbonden. Lomé (Togo), Cotonou (Benin) en Ouagadougou (Burkina Faso) worden twee keer per week opgenomen in het Brussels Airlines netwerk. Brussels Airlines zal dankzij deze expansie vanaf deze zomer met haar Airbus A 330-300 vloot naar niet minder dan achttien Afrikaanse bestemmingen vliegen. Mits een overstap via Frankfurt zijn ook nog talrijke andere Afrikaanse bestemmingen bereikbaar zoals bijvoorbeeld Zuid-Afrika, Nigeria, Gabon en Soedan.

Cairo en Luxor prijken voor het eerst in de timetable van Brussels Airlines. Dankzij een partnership met Star Alliance lid Egyptair kunnen beide toeristische trekpleisters in Egypte met een codeshare vlucht bereikt worden.

Europa

Zuid-Europa
Naar talrijke Zuid-Europese zomerbestemmingen verhoogt Brussels Airlines deze zomer haar vluchtfrequenties zodat de afreismogelijkheden naar de (Mediterrane) zon gevoelig toenemen. In juli en augustus wordt er bijvoorbeeld dagelijks een bijkomende ochtendvlucht aangeboden naar Athene. In deze topmaanden is zowel een vroeg ochtend- als namiddagvertrek mogelijk. Sevilla wordt vier in plaats van drie keer per week aangevlogen. Ook naar Palma vliegt Brussels Airlines opnieuw de hele zomer lang. Voor de Spanje liefhebbers heeft Brussels Airlines nog goed nieuws. Dankzij een nieuw partnership met Spanair kan er nu via Barcelona of Madrid heel vlot doorgereisd worden naar talrijke andere bestemmingen zoals Tenerife, Ibiza en Alicante. Ook Malaga wordt vaker bediend tijdens de drukke zomermaanden. Wie naar Portugal wil reizen heeft de keuze uit drie rechtstreekse bestemmingen: Lissabon, Faro en Porto. Naar Faro (Algarve) zijn meer vluchfrequenties voorzien. Het Portugese eiland Madeira is bereikbaar dankzij een vlot aansluitende vlucht in Lissabon.

Italie is en blijft ook deze zomer een topbestemming voor Brussels Airlines met in totaal tien bestemmingen. Het vluchtschema naar de toegangspoort tot Toskane, Firenze, verbetert dankzij een nieuwe uurregeling die een lang verblijf toelaat. De hele zomer lang zal Brussels Airlines niet alleen koers zetten naar Catania maar ook naar Palermo.

Citytrips
Wie een citytrip naar trendy Berlijn plant heeft het hele zomerseizoen lang de keuze uit niet minder dan zeven dagelijkse afreismogelijkheden. Ook Wenen wordt dankzij een nieuw partnership met Austrian Airlines niet minder dan 46 keer per week aangevlogen. De Litouwse hoofdstad Vilnius wordt in vergelijking met vorige zomer geen vier maar wel zes keer per week aangevlogen. Geneve zal de hele zomer lang dagelijks zeven in plaats van zes Brussels Airlines vluchten verwelkomen.

Brussels Airlines breidt ook haar vluchtmogelijkheden naar Groot Brittannië gevoelig uit dankzij vier dagelijkse vluchten naar Londen Heathrow ern hogere frekwenties naar zowel Bristol als Newcastle. Een nieuw partnership met de Finse luchtvaartmaatschappij Blue1 laat Brussels Airlines toe om vanaf nu ook twee dagelijkse lijnvluchten naar Helsinki in het netwerk op te nemen. Het uitgebreide vluchtschema van Blue1 laat ook toe om talrijke andere Finse regio’s te bezoeken.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com