Achter de schermen bij Brussels Airlines: hoe een luchtvaartmaatschappij zich klaarmaakt voor heropstart na 12 weken

Achter de schermen bij Brussels Airlines: hoe een luchtvaartmaatschappij zich klaarmaakt voor heropstart na 12 weken

Vliegtuigen zijn niet gemaakt om stil te staan. En dat geldt ook voor onze collega's, die allen hun werk heel erg gemist hebben. We zijn blij dat we maandag eindelijk weer van start gaan. Maar het herstarten van de vluchtoperaties na 12 weken winterslaap gebeurt niet van de ene op de andere dag. Een vliegtuig uit de parkeermodus halen en weer luchtwaardig maken kost ongeveer evenveel tijd als het parkeren zelf. Het weer klaarstomen van ons vliegend personeel is ook een hele klus.

Een piloot die op regelmatige basis vliegt, ondergaat onder normale omstandigheden om de 6 maanden een strikt trainingsregime om up-to-date te blijven over alle procedures. Nu onze piloten al 3 maanden niet meer in de cockpit zaten en niet voldoen aan de verplichte "3 landingen in 90 dagen" standaard, moeten we ze omscholen vooraleer ze weer de cockpit in mogen. Een simulatortest, een theoretisch examen en een Crew Resource Management training helpen hen klaar te zijn voor 15 juni.

Ook onze collega's van het cabinepersoneel krijgen een opfriscursus en worden getraind om de nieuwe procedures en maatregelen die we hebben ingevoerd toe te passen.

Onze vliegtuigen zijn behoorlijk onderhoudsintensief, zelfs als ze aan de grond staan. Weet je nog dat we je vertelden dat het langetermijnparkeren van een vliegtuig ongeveer 400 manuren in beslag neemt en dat ze ook aan de grond steeds regelmatig gecontroleerd en onderhouden moeten worden? Nu, het uitpakken van een vliegtuig en het weer luchtwaardig maken ervan kost ook zo'n 200 manuren. Van het testen van alle computersystemen, het klaarmaken van de cabine, tot het uitpakken van het landingsgestel en de motoren, niets wordt aan het toeval overgelaten in de luchtvaart.

Deze serie foto's en video's toont het uitpakken van onze vliegtuigen en de opleiding van onze piloten. Je kan de onderstaande foto's downloaden en gebruiken met copyright Brussels Airlines. Beelden van het uitpakken en de opleiding van de piloten kan je hier downloaden

 

 

 

 

 

 

Over Brussels Airlines


Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 80 bestemmingen, waarvan 17 in Sub-Sahara-Afrika, een markt dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 65 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 10 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines maakt deel uit van Lufthansa Group en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem