Achter de schermen bij Brussels Airlines: hoe een luchtvaartmaatschappij zich klaarmaakt voor heropstart na 12 weken

Vliegtuigen zijn niet gemaakt om stil te staan. En dat geldt ook voor onze collega's, die allen hun werk heel erg gemist hebben. We zijn blij dat we maandag eindelijk weer van start gaan. Maar het herstarten van de vluchtoperaties na 12 weken winterslaap gebeurt niet van de ene op de andere dag. Een vliegtuig uit de parkeermodus halen en weer luchtwaardig maken kost ongeveer evenveel tijd als het parkeren zelf. Het weer klaarstomen van ons vliegend personeel is ook een hele klus.

Een piloot die op regelmatige basis vliegt, ondergaat onder normale omstandigheden om de 6 maanden een strikt trainingsregime om up-to-date te blijven over alle procedures. Nu onze piloten al 3 maanden niet meer in de cockpit zaten en niet voldoen aan de verplichte "3 landingen in 90 dagen" standaard, moeten we ze omscholen vooraleer ze weer de cockpit in mogen. Een simulatortest, een theoretisch examen en een Crew Resource Management training helpen hen klaar te zijn voor 15 juni.

Ook onze collega's van het cabinepersoneel krijgen een opfriscursus en worden getraind om de nieuwe procedures en maatregelen die we hebben ingevoerd toe te passen.

Onze vliegtuigen zijn behoorlijk onderhoudsintensief, zelfs als ze aan de grond staan. Weet je nog dat we je vertelden dat het langetermijnparkeren van een vliegtuig ongeveer 400 manuren in beslag neemt en dat ze ook aan de grond steeds regelmatig gecontroleerd en onderhouden moeten worden? Nu, het uitpakken van een vliegtuig en het weer luchtwaardig maken ervan kost ook zo'n 200 manuren. Van het testen van alle computersystemen, het klaarmaken van de cabine, tot het uitpakken van het landingsgestel en de motoren, niets wordt aan het toeval overgelaten in de luchtvaart.

Deze serie foto's en video's toont het uitpakken van onze vliegtuigen en de opleiding van onze piloten. Je kan de onderstaande foto's downloaden en gebruiken met copyright Brussels Airlines. Beelden van het uitpakken en de opleiding van de piloten kan je hier downloaden

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com