Brussels Airlines klaar voor een druk zomerseizoen

Meer vliegtuigen, operaties die tegen een stootje kunnen en productverbeteringen zijn de hoogtepunten van de vakantie

Brussel, 24 juni 2024 – Brussels Airlines is klaar voor een drukke zomervakantie. Meer dan 1.2 miljoen reizigers zullen tijdens juli en augustus met Brussels Airlines vliegen. De Belgische nationale luchtvaartmaatschappij heeft verschillende initiatieven genomen om ervoor te zorgen dat alles vlot verloopt en reizigers een kwalitatieve ervaring hebben.

De zomer is traditioneel het drukste seizoen in de luchtvaartsector, en 2024 is geen uitzondering. Binnen Europa zijn vooral eilanden populair, met volle vluchten naar Zakynthos, Korfu en Rhodos in Griekenland en Gran Canaria, Mallorca en Lanzarote in Spanje. Ook city-trips zijn populair in de zomer, in het bijzonder naar steden met een milder klimaat zoals Gothenburg en Stockholm in Zweden.

Buiten Europa valt op dat veel Belgen kiezen voor een vakantie in de Verenigde Staten, met de rechtstreekse vluchten naar New York en Washington DC. Dankzij samenwerkingen met reisorganisaties vertrekken er ook volle vluchten naar bestemmingen als Hurghada in Egypte en Antalya in Turkije.

Brussels Airlines heeft twee vliegtuigen meer in de vloot dan een jaar geleden. Het gaat over een Airbus A330 voor langeafstandsvluchten en een Airbus A320 voor vluchten op korte- en middellange afstand. Daardoor konden Nairobi (Kenia) en Krakau (Polen) aan het netwerk worden toegevoegd.

Zoals elk jaar zal Brussels Airlines ook ruim 20.000 feestvierders naar België brengen voor Tomorrowland. De wereldberoemde party flights worden dit jaar uitgevoerd met het gloednieuwe Amare-toestel.

Nieuw dit jaar is dat alle Global Journey Packages van Tomorrowland zogeheten “Tomorrowland Green Fares” zijn. Daarin zit onder meer de aankoop inbegrepen van duurzame vliegtuigbrandstof (SAF), om 20% van de individuele vluchtgerelateerde CO2-uitstoot te verminderen. Op de specifieke party flights is er een samenwerking tussen Brussels Airlines en Tomorrowland om het equivalent van 100% van de CO2 te reduceren via de aankoop van SAF.

Betrouwbare operaties
Om helemaal klaar te zijn voor de zomer heeft Brussels Airlines meer dan 180 extra cabinemedewerkers in dienst genomen en 64 extra piloten. De teams in de luchthaven worden tijdens de zomer versterkt met 40 nieuwe check-in medewerkers. Daarbovenop zijn er 70 jobstudenten die het grondpersoneel zullen assisteren.

De chatbot op de website van Brussels Airlines werd verbeterd om mensen vlotter te kunnen helpen wanneer er iets mis zou gaan. Daarnaast werd binnen Lufthansa Group ook een “pre seating robot” ontwikkeld, die stoelen toewijst op basis van overstaptijden. Reizigers met weinig tijd tussen twee vluchten kunnen op die manier als eerste uit het vliegtuig stappen en hebben dus een grotere kans om hun connectie te halen.

“We hebben in alle operationele departementen extra mensen aangeworven om op volle kracht te kunnen werken tijdens de zomer. Juli en augustus zijn altijd uitdagende maanden in de luchtvaartindustrie. We zullen er alles aan doen om betrouwbare operaties te garanderen. Ik wil van het moment gebruik maken om al onze teams op de grond en in de lucht te bedanken voor hun professionaliteit en toewijding. Dankzij het harde werk van deze collega’s kunnen zo veel mensen zorgeloos vertrekken op een welverdiende vakantie.”
-
Tilman Reinshagen, Chief Operating Officer, Brussels Airlines

Premium product
Vanaf dit zomerseizoen biedt Brussels Airlines business class aan op alle vluchten, inclusief naar populaire vakantiebestemmingen in Griekenland, Spanje en Noord-Afrika. Daarmee speelt Brussels Airlines in op de groeiende vraag naar comfortabeler vliegen bij vakantiegangers.

Brussels Airlines biedt niet enkel meer plaatsen aan in business class, er werd ook geïnvesteerd in het product om aan de top te kunnen blijven, onder meer met nog betere maaltijden op korte- en middellange afstanden en met allerlei events in THE LOFT, de grootste lounge van Brussels Airlines.

“Als je van of naar België wil reizen en van een premium product wil genieten, dan is Brussels Airlines de logische keuze. Onze lounge heeft al zes jaar op rij de award ‘Europe’s Leading Airline Lounge’ gewonnen en we hebben ook heel wat geïnvesteerd in het product aan boord. We zijn heel trots op de ‘Belgitude’ die onze passagiers tegenkomen tijdens elke fase van hun reis: van Neuhaus-chocolade tot de wereldberoemde Belgische bieren of het design van ons uniform. We zijn premium, we zijn Belgisch en we zijn trots om dat te kunnen tonen.”
-
Tilman Reinshagen, Chief Operating Officer, Brussels Airlines

Investeringen voor personeel
Brussels Airlines wil dat alle passagiers zich thuis voelen aan boord, maar ook voor het personeel zijn er significante investeringen gedaan. Een gloednieuw crew center opende recent de deuren op Brussels Airport, waar piloten en cabinepersoneel elkaar kunnen ontmoeten voor een vlucht voor briefings, en kunnen wachten tijdens permanentiediensten.

Eerder dit jaar opende ook een nieuw opleidingscentrum in Vilvoorde. Met state-of-the-art simulatoren zijn de opleidingen naar een ander niveau gebracht en gecentraliseerd op één locatie.

Nico Cardone

For media requests only

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com