Brussels Airlines klaar voor start van drukke zomerperiode: 10.000 passagiers méér volgend weekend

Brussels Airlines maakt zich klaar voor de grote uittocht van juli en augustus. Volgend weekend, de eerste piekperiode van de zomervakantie, stappen ruim 90.000 passagiers aan boord van een Brussels Airlines vlucht. Dat zijn er ruim 10.000 meer dan vorig jaar. Er worden extra personeelsleden ingezet om de zomerdrukte op te vangen en families met kinderen worden verwelkomd door de Smurfen.

Brussels Airlines kijkt uit naar een drukke start van de zomervakantie. Tijdens het weekend van 30 juni tot 2 juli kiezen niet minder dan 90.000 passagiers voor een Brussels Airlines vlucht. Dit zijn er ruim 10.000 meer in vergelijking met vorig jaar.

De ‘klassieke’ zonbestemmingen zijn duidelijk in trek. Spanje, Portugal, Griekenland en Italië scoren zeer goed. Brussels Airlines anticipeerde op de groei van deze landen met extra vluchtfrequenties deze zomer naar onder meer Faro, Lissabon, Porto, Alicante, Ibiza, Palma, Athene en Napels. Ook de steden Nice, Barcelona en Berlijn zijn enorm populair. Op het lange afstandsnetwerk scoren vooral New York en Toronto goed. De beslissing van de Canadese regering om een bezoek aan de nationale parken dit jaar gratis te maken lokt duidelijk heel wat toeristen naar Toronto/Canada.

Tijdens de twee Tomorrowland weekends eind juli brengt Brussels Airlines voor het zesde jaar op rij festivalgangers van alle uithoeken van de wereld naar België, in totaal ruim 10.000. Ook op Brussels Aiport zal de festival vibe de gehele zomer te voelen zijn.  

Nuttige tips

Brussels Airlines zet extra personeel in op Brussels Airport om het vakantievertrek zo vlot mogelijk te laten verlopen. Dankzij enkele nuttige tips kan de vliegvakantie zorgeloos van start gaan. Passagiers kunnen 24 uur voor de vlucht online inchecken en gratis een plaats aan boord kiezen. De instapkaart kan dan digitaal of geprint meegenomen worden naar de luchthaven. Ook door op voorhand een parkingplaats te reserveren, wordt heel wat tijd uitgespaard. Families met kinderen mogen zeker het Kids ID niet vergeten. Tot slot raadt Brussels Airlines aan om waardevolle voorwerpen, huissleutels en belangrijke medicatie altijd in de handbagage te vervoeren. 

b.family en de Smurfen

Brussels Airlines is tijdens de vakantieperiode extra attent voor families die met kleine kinderen reizen.  Met het gratis b.family pakket biedt Brussels Airlines gratis diensten aan waardoor in gezinsverband het vliegtuig nemen een stuk comfortabeler wordt. Zo krijgen jonge gezinnen korting op hun ticket, ze mogen extra handbagage meenemen, als eerste instappen en ze kunnen gegarandeerd naast elkaar zitten. Gedurende de hele zomer kunnen gezinnen met kinderen gebruik maken van de speciaal ingerichte familielijnen aan de handbagagecontrole op Brussels Airport.

Tijdens het eerste weekend van de zomervakantie kunnen b.family gezinnen zich verwachten aan een warm welkom van de Smurfen, één van de trouwe partners van Brussels Airlines. De beroemde stripfiguren komen op bezoek aan een speciale ‘gesmurfte’ check-in balie op de luchthaven op vrijdagavond en zaterdagochtend. Er komt ook nog een tekenaar van de Smurfen langs. Aan boord van de Brussels Airlines vluchten krijgen kinderen een Smurfbox met spelletjes en kleurboeken. De tekenstudio IMPS ontwierp speciaal voor Brussels Airlines trouwens nieuwe smurfen zoals de Captain Smurf and Cabin Crew Smurfin.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com