Brussels Airlines klaar voor start van drukke zomerperiode: 10.000 passagiers méér volgend weekend

Brussels Airlines klaar voor start van drukke zomerperiode: 10.000 passagiers méér volgend weekend

Brussels Airlines maakt zich klaar voor de grote uittocht van juli en augustus. Volgend weekend, de eerste piekperiode van de zomervakantie, stappen ruim 90.000 passagiers aan boord van een Brussels Airlines vlucht. Dat zijn er ruim 10.000 meer dan vorig jaar. Er worden extra personeelsleden ingezet om de zomerdrukte op te vangen en families met kinderen worden verwelkomd door de Smurfen.

Brussels Airlines kijkt uit naar een drukke start van de zomervakantie. Tijdens het weekend van 30 juni tot 2 juli kiezen niet minder dan 90.000 passagiers voor een Brussels Airlines vlucht. Dit zijn er ruim 10.000 meer in vergelijking met vorig jaar.

De ‘klassieke’ zonbestemmingen zijn duidelijk in trek. Spanje, Portugal, Griekenland en Italië scoren zeer goed. Brussels Airlines anticipeerde op de groei van deze landen met extra vluchtfrequenties deze zomer naar onder meer Faro, Lissabon, Porto, Alicante, Ibiza, Palma, Athene en Napels. Ook de steden Nice, Barcelona en Berlijn zijn enorm populair. Op het lange afstandsnetwerk scoren vooral New York en Toronto goed. De beslissing van de Canadese regering om een bezoek aan de nationale parken dit jaar gratis te maken lokt duidelijk heel wat toeristen naar Toronto/Canada.

Tijdens de twee Tomorrowland weekends eind juli brengt Brussels Airlines voor het zesde jaar op rij festivalgangers van alle uithoeken van de wereld naar België, in totaal ruim 10.000. Ook op Brussels Aiport zal de festival vibe de gehele zomer te voelen zijn.  

Nuttige tips

Brussels Airlines zet extra personeel in op Brussels Airport om het vakantievertrek zo vlot mogelijk te laten verlopen. Dankzij enkele nuttige tips kan de vliegvakantie zorgeloos van start gaan. Passagiers kunnen 24 uur voor de vlucht online inchecken en gratis een plaats aan boord kiezen. De instapkaart kan dan digitaal of geprint meegenomen worden naar de luchthaven. Ook door op voorhand een parkingplaats te reserveren, wordt heel wat tijd uitgespaard. Families met kinderen mogen zeker het Kids ID niet vergeten. Tot slot raadt Brussels Airlines aan om waardevolle voorwerpen, huissleutels en belangrijke medicatie altijd in de handbagage te vervoeren. 

b.family en de Smurfen

Brussels Airlines is tijdens de vakantieperiode extra attent voor families die met kleine kinderen reizen.  Met het gratis b.family pakket biedt Brussels Airlines gratis diensten aan waardoor in gezinsverband het vliegtuig nemen een stuk comfortabeler wordt. Zo krijgen jonge gezinnen korting op hun ticket, ze mogen extra handbagage meenemen, als eerste instappen en ze kunnen gegarandeerd naast elkaar zitten. Gedurende de hele zomer kunnen gezinnen met kinderen gebruik maken van de speciaal ingerichte familielijnen aan de handbagagecontrole op Brussels Airport.

Tijdens het eerste weekend van de zomervakantie kunnen b.family gezinnen zich verwachten aan een warm welkom van de Smurfen, één van de trouwe partners van Brussels Airlines. De beroemde stripfiguren komen op bezoek aan een speciale ‘gesmurfte’ check-in balie op de luchthaven op vrijdagavond en zaterdagochtend. Er komt ook nog een tekenaar van de Smurfen langs. Aan boord van de Brussels Airlines vluchten krijgen kinderen een Smurfbox met spelletjes en kleurboeken. De tekenstudio IMPS ontwierp speciaal voor Brussels Airlines trouwens nieuwe smurfen zoals de Captain Smurf and Cabin Crew Smurfin.

 

Corporate Resultaten
Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem