Brussels Airlines klaar voor start van drukke zomerperiode: 10.000 passagiers méér volgend weekend

Brussels Airlines klaar voor start van drukke zomerperiode: 10.000 passagiers méér volgend weekend

Brussels Airlines maakt zich klaar voor de grote uittocht van juli en augustus. Volgend weekend, de eerste piekperiode van de zomervakantie, stappen ruim 90.000 passagiers aan boord van een Brussels Airlines vlucht. Dat zijn er ruim 10.000 meer dan vorig jaar. Er worden extra personeelsleden ingezet om de zomerdrukte op te vangen en families met kinderen worden verwelkomd door de Smurfen.

Brussels Airlines kijkt uit naar een drukke start van de zomervakantie. Tijdens het weekend van 30 juni tot 2 juli kiezen niet minder dan 90.000 passagiers voor een Brussels Airlines vlucht. Dit zijn er ruim 10.000 meer in vergelijking met vorig jaar.

De ‘klassieke’ zonbestemmingen zijn duidelijk in trek. Spanje, Portugal, Griekenland en Italië scoren zeer goed. Brussels Airlines anticipeerde op de groei van deze landen met extra vluchtfrequenties deze zomer naar onder meer Faro, Lissabon, Porto, Alicante, Ibiza, Palma, Athene en Napels. Ook de steden Nice, Barcelona en Berlijn zijn enorm populair. Op het lange afstandsnetwerk scoren vooral New York en Toronto goed. De beslissing van de Canadese regering om een bezoek aan de nationale parken dit jaar gratis te maken lokt duidelijk heel wat toeristen naar Toronto/Canada.

Tijdens de twee Tomorrowland weekends eind juli brengt Brussels Airlines voor het zesde jaar op rij festivalgangers van alle uithoeken van de wereld naar België, in totaal ruim 10.000. Ook op Brussels Aiport zal de festival vibe de gehele zomer te voelen zijn.  

Nuttige tips

Brussels Airlines zet extra personeel in op Brussels Airport om het vakantievertrek zo vlot mogelijk te laten verlopen. Dankzij enkele nuttige tips kan de vliegvakantie zorgeloos van start gaan. Passagiers kunnen 24 uur voor de vlucht online inchecken en gratis een plaats aan boord kiezen. De instapkaart kan dan digitaal of geprint meegenomen worden naar de luchthaven. Ook door op voorhand een parkingplaats te reserveren, wordt heel wat tijd uitgespaard. Families met kinderen mogen zeker het Kids ID niet vergeten. Tot slot raadt Brussels Airlines aan om waardevolle voorwerpen, huissleutels en belangrijke medicatie altijd in de handbagage te vervoeren. 

b.family en de Smurfen

Brussels Airlines is tijdens de vakantieperiode extra attent voor families die met kleine kinderen reizen.  Met het gratis b.family pakket biedt Brussels Airlines gratis diensten aan waardoor in gezinsverband het vliegtuig nemen een stuk comfortabeler wordt. Zo krijgen jonge gezinnen korting op hun ticket, ze mogen extra handbagage meenemen, als eerste instappen en ze kunnen gegarandeerd naast elkaar zitten. Gedurende de hele zomer kunnen gezinnen met kinderen gebruik maken van de speciaal ingerichte familielijnen aan de handbagagecontrole op Brussels Airport.

Tijdens het eerste weekend van de zomervakantie kunnen b.family gezinnen zich verwachten aan een warm welkom van de Smurfen, één van de trouwe partners van Brussels Airlines. De beroemde stripfiguren komen op bezoek aan een speciale ‘gesmurfte’ check-in balie op de luchthaven op vrijdagavond en zaterdagochtend. Er komt ook nog een tekenaar van de Smurfen langs. Aan boord van de Brussels Airlines vluchten krijgen kinderen een Smurfbox met spelletjes en kleurboeken. De tekenstudio IMPS ontwierp speciaal voor Brussels Airlines trouwens nieuwe smurfen zoals de Captain Smurf and Cabin Crew Smurfin.

 

Corporate Resultaten
Contacteer ons
Over Brussels Airlines


Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 80 bestemmingen, waarvan 17 in Sub-Sahara-Afrika, een markt dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 65 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 10 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines maakt deel uit van Lufthansa Group en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem