Brussels Airlines lanceert nieuw "Management Trainee" programma

Brussels Airlines is op zoek naar getalenteerde en gemotiveerde net afgestudeerden die zich willen verdiepen in de luchtvaartsector en een carrière binnen het bedrijf willen uitbouwen. Dankzij een rotatieprogramma van 24 maanden zullen drie jonge talenten ondergedompeld worden in de verschillende operationele en administratieve departementen die de luchtvaartmaatschappij doen draaien.

Brussels Airlines maakt gebruik van de voorbije crisis om zich om te vormen tot een toekomstbestendig bedrijf. Om die transformatie te ondersteunen en een duurzame toekomst voor Brussels Airlines te creëren, wil het bedrijf drie getalenteerde jonge afgestudeerden met een ondernemers- en groeimindset aanwerven, die een impact willen hebben op de toekomst van de Belgische luchtvaart.

Programma van twee jaar

Gedurende drie projecten van elk acht maanden zullen de management trainees kunnen meewerken in de verschillende departementen van Brussels Airlines. De ontwikkeling van hun vaardigheden op het gebied van projectmanagement, een uitwisseling met management trainees van de Lufthansa Group en een intercontinentaal project in een van de Afrikaanse stations van de luchtvaartmaatschappij, zullen de trainees voorbereiden om door te groeien naar een management functie.

De verschillende mogelijke projecten zullen worden verdeeld afhankelijk van de persoonlijke interesse en de groeimogelijkheden van de management trainee.

Sollicitatieprocedure

Studenten die in de zomer van 2022 afstuderen en een masterdiploma en bij voorkeur ook een MBA hebben behaald, kunnen solliciteren via de website van Brussels Airlines. ​ Een globale mindset en zin om met mensen van alle niveaus in contact te komen zijn een must.

 

Brussels Airlines groeit

In 2022 groeit Brussels Airlines opnieuw en transformeert het naar een toekomstbestendige luchtvaartmaatschappij die klaar is om de toekomstige uitdagingen aan te gaan. Een van de interessantste uitdagingen voor de komende jaren is de weg naar CO2-neutraliteit tegen 2050. Tegen 2023 wil de luchtvaartmaatschappij winstgevend worden en tegen 2024 wil de maatschappij een EBIT-marge van 8% bereiken om verdere groei en vlootvernieuwing te stimuleren en nog meer te investeren in een duurzame toekomst. Om haar doelstellingen te bereiken, is Brussels Airlines op zoek naar gemotiveerde talenten om deze transformatie naar een winstgevend bedrijf met een duurzame toekomst op lange termijn waar te maken.

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com