Brussels Airlines viert haar tiende verjaardag als lid van Star Alliance

Brussels Airlines viert haar tiende verjaardag als lid van Star Alliance

Star Alliance lanceert Connection Service op Brussels Airport

Dag op dag tien jaar geleden trad Brussels Airlines toe tot het grootste netwerk van luchtvaartmaatschappijen ter wereld: Star Alliance. Het lidmaatschap maakte van Brussels Airport één van de grootste strategische knooppunten in het Star Alliance netwerk en heeft een groot aantal voordelen met zich meegebracht voor de klanten van Star Alliance, waaronder de onlangs gelanceerde Star Connection Service, die klanten met korte overstaptijden helpt om op tijd hun vlucht te halen, mét hun bagage.

Op 9 december 2009 kondigde Brussels Airlines aan dat de leden van de Star Alliance Board haar aanvraag om lid te worden van Star Alliance hadden goedgekeurd. Sinds de toetreding van Brussels Airlines tot Star Alliance is Brussels Airport een strategisch knooppunt voor de alliantie geworden. De luchtvaartmaatschappijen van Star Alliance bedienen 44 landen, 91 bestemmingen en voeren dagelijks 309 vluchten uit vanuit Brussel, dat met 1,3 miljoen transferpassagiers per jaar één van de grootste transferhubs van Star Alliance is geworden.

"De toegevoegde waarde van Star Alliance is vandaag de dag steeds relevanter, omdat onze klanten de naadloze reiservaring die het creëert en de wereldwijde netwerkdekking die het biedt, echt waarderen. Het geeft toegang tot meer dan duizend luchthavenlounges over de hele wereld en met de nieuwe Connection Service weten onze klanten dat ze in goede handen zijn wanneer ze het risico lopen hun verbinding te missen. Het is een echt kwaliteitslabel voor onze luchtvaartmaatschappij".

-
Christina Foerster, CEO van Brussels Airlines

Het lidmaatschap van de grootste alliantie van luchtvaartmaatschappijen ter wereld is niet alleen een erkenning van de kwaliteit van Brussels Airlines, maar heeft ook een wereld van voordelen geopend voor haar klanten, zoals een naadloze reiservaring, toegang tot meer dan duizend luchthavenlounges over de hele wereld en nieuwe commerciële producten en diensten, om er maar een paar te noemen. Daarbovenop heeft Star Alliance net haar Star Connection Service op Brussels Airport gelanceerd, die klanten met nipte connectievluchten helpt om hun aansluitende vlucht te halen.

De Star Connection Service helpt passagiers die hun connectie dreigen te missen tussen twee vluchten van Star Alliance luchtvaartmaatschappijen. De medewerkers van de Star Connection Service gebruiken speciale software om het overstapvenster voor klanten met connectievluchten op de voet op te volgen. Gevallen waarin passagiers en hun ingecheckte bagage het risico lijken te lopen een connectie te missen, worden automatisch gemarkeerd. Dit stelt de Connection Service agent in staat om de verschillende opties te overwegen die beschikbaar zijn om ervoor te zorgen dat de klant en zijn bagage de connectievlucht haalt, waarvan de meest voorkomende is om de klant persoonlijk te begeleiden tussen de aankomende en vertrekkende gates.

Als mascotte van het Star Alliance-lidmaatschap vliegt één van de Airbus A319 (OO-SSC) van Brussels Airlines sinds enkele jaren in een speciaal Star Alliance jasje.  Het vliegtuig is een geliefd onderwerp voor vliegtuigspotters.

 

Story image

 

Over Brussels Airlines


Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 80 bestemmingen, waarvan 17 in Sub-Sahara-Afrika, een markt dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 65 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 10 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines maakt deel uit van Lufthansa Group en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem