Brussels Airlines viert haar tiende verjaardag als lid van Star Alliance

Star Alliance lanceert Connection Service op Brussels Airport

Dag op dag tien jaar geleden trad Brussels Airlines toe tot het grootste netwerk van luchtvaartmaatschappijen ter wereld: Star Alliance. Het lidmaatschap maakte van Brussels Airport één van de grootste strategische knooppunten in het Star Alliance netwerk en heeft een groot aantal voordelen met zich meegebracht voor de klanten van Star Alliance, waaronder de onlangs gelanceerde Star Connection Service, die klanten met korte overstaptijden helpt om op tijd hun vlucht te halen, mét hun bagage.

Op 9 december 2009 kondigde Brussels Airlines aan dat de leden van de Star Alliance Board haar aanvraag om lid te worden van Star Alliance hadden goedgekeurd. Sinds de toetreding van Brussels Airlines tot Star Alliance is Brussels Airport een strategisch knooppunt voor de alliantie geworden. De luchtvaartmaatschappijen van Star Alliance bedienen 44 landen, 91 bestemmingen en voeren dagelijks 309 vluchten uit vanuit Brussel, dat met 1,3 miljoen transferpassagiers per jaar één van de grootste transferhubs van Star Alliance is geworden.

"De toegevoegde waarde van Star Alliance is vandaag de dag steeds relevanter, omdat onze klanten de naadloze reiservaring die het creëert en de wereldwijde netwerkdekking die het biedt, echt waarderen. Het geeft toegang tot meer dan duizend luchthavenlounges over de hele wereld en met de nieuwe Connection Service weten onze klanten dat ze in goede handen zijn wanneer ze het risico lopen hun verbinding te missen. Het is een echt kwaliteitslabel voor onze luchtvaartmaatschappij".

-
Christina Foerster, CEO van Brussels Airlines

Het lidmaatschap van de grootste alliantie van luchtvaartmaatschappijen ter wereld is niet alleen een erkenning van de kwaliteit van Brussels Airlines, maar heeft ook een wereld van voordelen geopend voor haar klanten, zoals een naadloze reiservaring, toegang tot meer dan duizend luchthavenlounges over de hele wereld en nieuwe commerciële producten en diensten, om er maar een paar te noemen. Daarbovenop heeft Star Alliance net haar Star Connection Service op Brussels Airport gelanceerd, die klanten met nipte connectievluchten helpt om hun aansluitende vlucht te halen.

De Star Connection Service helpt passagiers die hun connectie dreigen te missen tussen twee vluchten van Star Alliance luchtvaartmaatschappijen. De medewerkers van de Star Connection Service gebruiken speciale software om het overstapvenster voor klanten met connectievluchten op de voet op te volgen. Gevallen waarin passagiers en hun ingecheckte bagage het risico lijken te lopen een connectie te missen, worden automatisch gemarkeerd. Dit stelt de Connection Service agent in staat om de verschillende opties te overwegen die beschikbaar zijn om ervoor te zorgen dat de klant en zijn bagage de connectievlucht haalt, waarvan de meest voorkomende is om de klant persoonlijk te begeleiden tussen de aankomende en vertrekkende gates.

Als mascotte van het Star Alliance-lidmaatschap vliegt één van de Airbus A319 (OO-SSC) van Brussels Airlines sinds enkele jaren in een speciaal Star Alliance jasje. ​ Het vliegtuig is een geliefd onderwerp voor vliegtuigspotters.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com