Brussels Airlines zet volgende zomer koers naar Zadar en Split

Brussels Airlines breidt haar aanbod naar Kroatië uit, één van de snelst groeiende vakantiebestemmingen. Het bestaande vluchtprogramma naar Zagreb en Dubrovnik breidt uit met twee nieuwkomers. Vanaf 12 mei wordt de toeristische trekpleister Zadar verbonden met Brussels Airport en al vanaf 28 april wordt naar de havenstad Split gevlogen.

Het toerisme in Kroatië zit in de lift. Steeds meer toeristen zoeken de jongste EU lidstaat op voor een  zomervakantie en strijken neer langsheen de prachtige kustlijn, bezoeken één van de historische steden of zeilen langsheen de eilanden. Brussels Airlines volgt de groeitrend en breidt daarom volgende zomer haar vluchtaanbod uit met Zadar en Split als nieuwkomers. In totaal zal Brussels Airlines zo tijdens het volgende zomerseizoen naar vier Kroatische bestemmingen vliegen: Zagreb, Dubrovnik, Zadar en Split.

Zadar, gelegen aan de Noordkant van Dalmatische kust, is in sneltempo één van de meest trendy bestemmingen aan het worden in Europa. De stad, die volgens Alfred Hitchcock de mooiste zonsondergang ter wereld biedt, is verrassend aantrekkelijk. In de onmiddellijke omgeving liggen 3 prachtige nationale parken met talrijke mogelijkheden voor een actieve vakantie. Maar ook wie uitkijkt naar een strandvakantie, vindt in de onmiddellijke omgeving van Zadar of op de nabijgelegen eilanden zeker zijn gading. Zo bevindt het beroemde Saharun strand zich bijvoorbeeld vlakbij.

Vanaf 12 mei tot en met 19 september zet  Brussels Airlines elke zaterdag namiddag koers naar Zadar.

Split is de tweede grootste stad van het land en heeft een prachtig historisch centrum. Dankzij de centrale ligging is deze havenstad een ideale uitvalsbasis voor wie bijvoorbeeld naar de eilanden Brac, Hvar of Solta wil reizen. Ook pittoreske stadjes zoals Omis, Kastela en Trogir liggen vlakbij.

Vanaf 28 april tot 6 oktober vliegt Brussels Airlines elke woensdag en zaterdag naar Split.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com