Brussels Airlines ziet toerisme heropleven tijdens paasvakantie

Brussels Airlines tekent een hoge vraag naar zonnige bestemmingen op tijdens de paasvakantie en verwacht dat deze enkel nog zal stijgen door een groot aantal last-minute reservaties. In de paasvakantie biedt de maatschappij 80% van haar Europese vakantieaanbod aan vergeleken met 2019. Over het totale netwerk biedt Brussels Airlines 75% van haar capaciteit aan van 2019. Opvallend is ook dat de Belg vroeger vertrekt en later terugkomt dan voorheen.

Brussels Airlines maakt zich op voor een drukke paasvakantie. Wellicht weinig verrassend is dat de focus meer dan ooit op vakantievluchten ligt, aangezien dat segment sterk steeg ten opzichte van de zakenvluchten. Onze nationale luchtvaartmaatschappij biedt in dat eerste segment 80% van haar aanbod van 2019 aan. De populairste bestemmingen tijdens de paasvakantie liggen in het Zuiden van Europa. De top 5 wordt aangevoerd door Malaga, gevolgd door Rome, Lissabon en Madrid. Nieuw in de top 5 dit jaar is Kopenhagen.

Op het intercontinentale netwerk van Brussels Airlines doen naast Kinshasa in het VFR (visit friends and relatives) segment ook de meer toeristische bestemmingen het goed. Bovenaan de lijst staat New York, gevolgd door Dakar (Senegal), Douala (Kameroen) en Entebbe (Oeganda). De maatschappij biedt komende vakantieperiode 82% van de lange afstandscapaciteit van 2019 aan.

15 bestemmingen keren vanaf 27 maart terug in het Brussels Airlines netwerk: Washington in de Verenigde Staten en een hele reeks populaire vakantiebestemmingen in Europa, waaronder Athene, Napels, Firenze, Catania, Palermo, Bari en Palma de Mallorca. Aangevuld door Marrakesh in het noorden van Afrika.

Brussels Airlines verwacht zich ook nog aan een groot aantal last-minute reservaties. Net als voor de krokusvakantie schat de maatschappij in dat twee derde van de passagiers pas in de laatste 6 weken voor vertrek hun reis vastlegt. Dat heeft als gevolg dat vroege beslissers relatief langer profiteren van de goedkoopste tarieven.

“Naast de last-minute reservatietrend die we sinds twee jaar opmerken, zien we ook dat vertrekken op donderdag en terugkeren op maandag opvallend populairder is geworden. Het lijkt erop dat wat we “new way of working” noemen sinds de pandemie, leidt tot meer flexibiliteit bij werknemers om te beslissen waar en wanneer ze willen werken.”

  • Tom Maes, Head of Commercial Steering bij Brussels Airlines

Alle tarieven bij Brussels Airlines zijn nog steeds te herboeken, al merkt de maatschappij dat hier steeds minder vraag naar is.

Voor de zomervakantie verwacht Brussels Airlines eveneens een hoge vraag naar vakantievluchten. De maatschappij kondigde eerder al aan dat ze twee bijkomende toestellen aan de vloot toevoegt om aan de grote vraag tegemoet te komen.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com