Philippe Saeys-Desmedt benoemd tot Senior Director Sales Sub-Sahara-Afrika van Lufthansa Group

Philippe Saeys-Desmedt benoemd tot Senior Director Sales Sub-Sahara-Afrika van Lufthansa Group

Huidig Brussels Airlines VP Sales Afrika Philippe Saeys-Desmedt is de nieuw benoemde Senior Director Sales Sub-Sahara-Afrika voor de Lufthansa Groep. Vanaf 1 november 2018 wordt hij verantwoordelijk voor de verkoops- en commerciële activiteiten van de hele Lufthansa Groep in 24 markten in Afrika ten zuiden van de Sahara. Deze benoeming volgt op een recente volledige integratie van de Afrikaanse verkoopactiviteiten van Austrian Airlines, Brussels Airlines, Edelweiss, Eurowings, Lufthansa en SWISS in één organisatie en de relocatie van het regionale verkoopkantoor voor de Sub-Sahara regio van Lagos (Nigeria) naar Brussel (België), in het hoofdkantoor van Brussels Airlines.

 

Philippe Saeys-Desmedt (57) heeft vele jaren airline management ervaring en expertise op zak, en dit in verschillende Afrikaanse markten. De Belg begon zijn carrière bij Sabena in 1986, toen hij in dienst trad als Cargo Operations agent. Een jaar later verhuisde hij naar hun sales afdeling als vertegenwoordiger voor de luchtvaartmaatschappij bij Europese instellingen. In 1990 werd hij benoemd tot General Manager voor Oeganda, waar hij expertise begon op te doen in Afrika. Vervolgens ontwikkelde hij de sales activiteiten in Duitsland, Kameroen en Equatoriaal-Guinea voor zowel Sabena als Swissair. Binnen de opvolgende luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines werd hij verantwoordelijk voor de sales- en grondactiviteiten als General Manager voor Oost-Afrika, Senegal en de Democratische Republiek Congo. Hij was ook actief als Buitenlandse Handelsvertegenwoordiger voor de Belgische overheid in verschillende Afrikaanse landen. Philippe Saeys-Desmedt is sinds 2013 Vice President Sales Africa voor Brussels Airlines, verantwoordelijk voor een team van 350 lokale medewerkers.

Corporate
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem