Philippe Saeys-Desmedt benoemd tot Senior Director Sales Sub-Sahara-Afrika van Lufthansa Group

Huidig Brussels Airlines VP Sales Afrika Philippe Saeys-Desmedt is de nieuw benoemde Senior Director Sales Sub-Sahara-Afrika voor de Lufthansa Groep. Vanaf 1 november 2018 wordt hij verantwoordelijk voor de verkoops- en commerciële activiteiten van de hele Lufthansa Groep in 24 markten in Afrika ten zuiden van de Sahara. Deze benoeming volgt op een recente volledige integratie van de Afrikaanse verkoopactiviteiten van Austrian Airlines, Brussels Airlines, Edelweiss, Eurowings, Lufthansa en SWISS in één organisatie en de relocatie van het regionale verkoopkantoor voor de Sub-Sahara regio van Lagos (Nigeria) naar Brussel (België), in het hoofdkantoor van Brussels Airlines.

 

Philippe Saeys-Desmedt (57) heeft vele jaren airline management ervaring en expertise op zak, en dit in verschillende Afrikaanse markten. De Belg begon zijn carrière bij Sabena in 1986, toen hij in dienst trad als Cargo Operations agent. Een jaar later verhuisde hij naar hun sales afdeling als vertegenwoordiger voor de luchtvaartmaatschappij bij Europese instellingen. In 1990 werd hij benoemd tot General Manager voor Oeganda, waar hij expertise begon op te doen in Afrika. Vervolgens ontwikkelde hij de sales activiteiten in Duitsland, Kameroen en Equatoriaal-Guinea voor zowel Sabena als Swissair. Binnen de opvolgende luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines werd hij verantwoordelijk voor de sales- en grondactiviteiten als General Manager voor Oost-Afrika, Senegal en de Democratische Republiek Congo. Hij was ook actief als Buitenlandse Handelsvertegenwoordiger voor de Belgische overheid in verschillende Afrikaanse landen. Philippe Saeys-Desmedt is sinds 2013 Vice President Sales Africa voor Brussels Airlines, verantwoordelijk voor een team van 350 lokale medewerkers.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com